Sport

Maksvitis: Ovo je pobeda naših života; Ker: Udarili su nas šakom po ustima!

Selektor košarkaške reprezentacije Litvanije, Kazis Maksvitis, nije mogao da sakrije osmeh nakon pobede njegovog tima nad ekipom SAD
Maksvitis: Ovo je pobeda naših života; Ker: Udarili su nas šakom po ustima!Getty © Yong Teck Lim

Litvanija je osvojila prvo mesto u grupi J, pošto je pobedila selekciju SAD 110:104.

Litvanija će u utorak u četvrtfinalu SP od 10.45 časova igrati protiv Srbije.

"Rekao sam momcima u svlačionici da je ovo najveća pobeda naših života. To je pobeda u kojoj ćemo kratko da uživamo, jer moramo da sačuvamo emocije i energiju za narednu utakmicu protiv Srbije", rekao je Maksvitis na konferenciji za medije u Manili.

Litvanija je u prvom poluvremenu pogodila devet uzastopnih trojki.

"Litvanija je zemlja košarke, zemlja odličnih šutera. Imali smo dobar procenat šuta na ovoj utakmici. Kada nas je već tako dobro išlo, iskoristili smo to oružje do kraja", dodao je selektor Litvanije.

Maksvitis je istakao da njegova selekcija nije kalkulisala.

"Nismo birali protivnika. Dobro ćemo se pripremiti za narednog rivala. Nisam gledao do sada nijedan meč Srbije na ovom turniru, jer sam morao da pripremam naše utakmice. Sada više nema slabih, ostalo je osam najboljih ekipa na turniru'', zaključio je Maksvitis.

Selektor SAD Stiv Ker je izjavio da je Litvanija zasluženo pobedila.

"Bila je to sjajna košarkaška utakmica. Litvanija je odigrala pakleno dobro. Mislim da su pogodili prvih devet šuteva za tri poena. Sviđa mi se kako su moji momci uzvratili u drugom poluvremenu. Dali su sve od sebe, igrali su ludo i pružili su zaista dobru partiju. Svaki poraz boli, ne volim da gubim, ali srećan sam što nas ova utakmica ne gura s našeg osnovnog puta, a to je zlato. Ova utakmica je veliko iskustvo za moj mlad tim. Litvanija je briljirala i zaslužila je pobedu", naveo je Ker.

Litvanija je prvu četvrtinu dobila rezultatom 31:12.

"Udarili su nas šakom u usta. Litvanija je briljantna košarkaška reprezentacija. Da bismo bili bolji, moramo da odgovorimo onako kako smo igrali u drugom poluvremenu. Nadam se da je ovo lekcija i da ćemo se oporaviti'', zaključio je Ker.

image