Sport

Novak trenirao u Valensiji: Nisam svež, ali nadam se da ću pomoći timu

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković, odradio je trening u Valensiji uoči meča sa Španijom u drugom kolu grupe C Dejvis kupa
Novak trenirao u Valensiji: Nisam svež, ali nadam se da ću pomoći timuGetty © Aitor Alcalde

Novak se priključio saigračima iz reprezentacije i počeo sa treninzima u Valensiji.

Đoković je propustio meč prvog kola Grupe C Dejvis kupa, pošto je bio na svečanom dočeku ispred Starog dvora, zajedno sa košarkašima i basketašima Srbije.

Na društvenim mrežama Dejvis kupa objavljen je snimak na kome se vidi da Đoković trenira u dvorani u Valensiji.

Pobedama Lasla Đerea i Dušana Lajovića, Srbija je savladala selekciju Južne Koreje, a u narednom dueli "orlovi" igraju protiv Španije.

Plasman na završni turnir Dejvis kupa, koji će biti odigran od 21. do 26. novembra u Malagu, izboriće dve najbolje selekcije iz grupe.

Srbiju u petak očekuje duel sa Španijom u grupi, a počinje u 15 časova.

"Uzbuđen sam što sam ponovo u Valensiji. Nisam bio nekoliko godina. Predstavljam svoju državu, nema veće časti za mene. Ranije nisam bio tu, ali se nadam da ću sada pomoći timu da stigne do Malage. Nisam svež, igrao sam puno u poslednjih nekoliko meseci. Nije bilo dovoljno vremena da se oporavim. Moram da održim intezitet i prilagodim se novoj vremenskoj zoni", rekao je Đoković.

Govorio je najbolji teniser na svetu o velikoj tradiciji protivnika sa kojim se Srbija sastaje nakon Španije, selekcije Češke.

"Češki tenis ima veliku tradiciju, već nekoliko decenija i kod žena i kod muškaraca. Sa ženske strane imaju mnogo igračica u Top 100, a kod muškaraca je smena generacija. Lehečka i Mahač igraju dobro. Lehečka je veoma talentovan i može daleko da dođe u karijeri. Sa Menšikom sam nekoliko puta trenirao, veliki je talenat. Češki tenis je u dobrim rukama. Nije iznenađenje za mene da imaju uspeha u obe kategorije zbog istorije koju imate i sjajno osoblje. Rezultati to slede", poručio je Đoković.

Novak je pričao o ambicijama i značaju igranja Dejvis kupa.

"Ovo je timsko takmičenje gde predstavljamo našu zemlju. Sve je u tome da nađemo najbolju postavu koja će nam doneti pobedu. Pre neki dan smo ubeležili pobedu 3:0. Svaki poen je važan, mislim da se prošle godine nismo kvalifikovali zbog jednog seta. Nadam se da ću doprineti svom timu, makar bodom u singlu. Radujem se ovome. Posle US Opena imam malo vremena da se prilagodim, ali to sam znao i pre odlaska u SAD. Rekao sam da mi je prioritet Dejvis kup i Grend slemovima", zaključio je Novak.

image