Sport

Beograd je prestonica basketa – Srbija osvojila svetsko finale najvećeg 3h3 turnira

Beograd je ponovo bio svetska prestonica basketa i naši momci su još jednom pokazali da su bez premca u ovom sve popularnijem sportu
Beograd je prestonica basketa – Srbija osvojila svetsko finale najvećeg 3h3 turnira© Instagram screenshot/redbullhalfcourt

Ekipa Srbije, koju su činili igrači 3h3 tima Gardoš, kao trijumfovali su kao domaćini svetskog finala "Red Bull Half Court", najvećeg globalnog basketaškog turnira.

Oni su na putu do titule deklasirali i Sjedinjene Američke Države, a onda u finalu bili bolji od Poljske posle produžetka, rezultatom 11:9.

Lazar Popović, Aleksa Raičević, Nikola Mihajlović i Luka Stefanović, koji je ujedno bio i MVP turnira, pokazali su još jednom da se najbolji basket igra u našoj zemlji.

Oni su tako nastavili uspehe reprezentacije, koja je prvo došla do svetske krune pre nekoliko meseci, da bi prošle sedmice dominaciju potvrdila i petom uzastopnom titulom na "starom kontinentu".

U finalu na Kalemegdanu je viđena velika borba Srbije i Poljske i konstantna rezultatska "klackalica".

Prvi do vođstva stigli su Poljaci, Srbija je uzvratila i preokrenula, ali je finiš susreta ponovo pripao rivalu.

Posle deset minuta igre, koliko traje utakmica u ovom formatu, na semaforu je pisalo 9:9 i pobednika su odlučili produžeci.

Po pravilima takmičenja, trijumf odnosi ekipa koja prva postigne dva poena.

To je učinio Nikola Mihajlović, koji je istrčao iz bloka i van linije 6,75 pogodio samo dno mrežice, za oduševljenje velikog broja prisutnih gledalaca.

U ženskoj konkurenciji Egipćanke su nastavile dominaciju u 3h3 basketu.

image