Sport

Mari: Ni Federer ni Nadal u ovoj fazi karijere nisu bili na Novakovom nivou

Škotski teniser Endi Mari pohvalno je govorio o energiji i motivaciji Novaka Đokovića
Mari: Ni Federer ni Nadal u ovoj fazi karijere nisu bili na Novakovom nivouGetty © Nathan Stirk / Stringer

Đoković je nedavno, u 37. godini života, osvojio Ju-Es open i po svim parametrima je postao najbolji igrač u istoriji tenisa.

Mnogi, uključujući i Rafaela Nadala, ovih dana bave se njegovom formom i time kako je moguće da je posle toliko osvojenih trofeja i dalje motivisan da igra i bori se da zadrži prvo mesto na svetu.

Posle 2022. godine je Đoković prešao Nadala po broju gren slemova (24) i sada deluje da ne postoje šanse da ga stigne.

Njegov kolega Endi Mari smatra da ni Rafael Nadal ni Rodžer Federer pred kraj karijere nisu imali nešto što Đoković ima.

"Motivacija i želja koju donosi zaista su neverovatni, briljantni. Rodžer i Rafa su imali duge karijere, ali nijedan od njih nije u ovoj fazi karijere igrao kao Novak, konstantno", rekao je Mari.

Novak ne igra do kraja oktobra

Đoković je objavio na svom zvaničnom sajtu da će do kraja sezone igrati na Mastersu u Parizu, završnom Mastersu u Torinu i završnom turniru Dejvis kupa u Malagi.

Takođe, neće igrati na ATP turniru u Astani i Mastersu u Šangaju.

Masters u Parizu je na programu od 30. oktobra do petog novembra, dok će završni turnir u Torinu biti odigran od 12. do 19. novembra.

Završni turnir Dejvis kupa biće odigran u Malagi od 21. do 26. novembra, a Srbija će se u četvrtfinalu sastati sa Velikom Britanijom.

Bodovna razlika

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 391. sedmicu na kojoj se nalazi na čelu ATP liste sa 11.795 bodova.

Španac Karlos Alkaraz je drugi sa 8.535 poena, dok je Rus Danil Medvedev treći sa 7.280, tako da se čini da se pozicija srpskog tenisera do kraja ove godine neće menjati.

image