Sport

Nadal posle prozivki ipak priznao: Đoković je najbolji u istoriji

Jedan od najvećih tenisera svih vremena poslednjih dana digao buru u javnosti svojim izjavama i nije baš pokazao preveliko poštovanje prema velikom rivalu
Nadal posle prozivki ipak priznao: Đoković je najbolji u istorijiGetty © Julian Finney

Rafael Nadal prvo je u intervjuu za "Movistar" izjavio je da bi Novak Đoković bio frustriran da ga nije prestigao po broju grend slem titula.

Đoković je to učinio baš na Rafinom omiljenom turniru – Rolan Garosu, kada se osamio na prvom mestu večne rang-liste.

Dva meseca kasnije, posle titule na Ju-Es openu, stoji sam na vrhu sa 24 grend slem pehara, dva više od Španca.

Međutim, "bik sa Majorke" je i sam morao da prizna da u istoriji "belog sporta" ne postoji bolji igrač od Novaka.

"Brojke su brojke, statistika je neumoljiva i u tom smislu Novak ima bolje brojke od mojih, to je nesporno", počeo je Nadal u intervjuu za španski "As".

"Nemam dovoljno veliki ego da bih pokušao da prikrijem stvarnost ili je predstavim drugačijom. Ovo je istina. Ostalo su ukusi, inspiracija, način tumačenja, da li vam se jedan ili drugi više dopadaju. Što se tiče titula, Đoković je najbolji u istoriji i tu nema šta da se raspravlja."

Dodaje da mu uspesi srpskog tenisera ne izazivaju nikakvu frustraciju i da je zadovoljan onim što je postigao.

"Čestitam Đokoviću na svemu što postiže. Rekao sam to kad sam bio teniser koji je osvojio najviše slemova, govorio isto kada smo bili izjednačeni i kažem to sada kada sam u zaostatku. Neću biti taj koji pokušava, kroz ličnu borbu, da poželi da bude ono što nije."

On veruje da je Karlos Alkaraz jedini pravi protivnik Đokovića.

"Karlos je donedavno bio broj jedan u svetu. Iako je veoma mlad, trenutno je praktično jedini rival Đokoviću. Korak iznad ostalih. Moj osećaj je da ishod meča zavisi od njega u 90 odsto slučajeva. U tom smislu, ono što se desilo na Vimbldonu me nije iznenadilo. Realnost je da je fantastično za sport i tenis da ima nekog poput njega, ko toliko vremena posvećuje sebi", zaključio je Nadal.

Španac je povratak na ATP tur najavio na Australijan openu sledeće sezone, koja bi trebalo da mu bude poslednja u profesionalnoj karijeri.

image
VV inauguration
banner