Sport

Mari: Novak se neće zaustaviti na broju 24, on je neverovatan!

Britanac Endi Mari smatra da je Novak Đoković, trijumfom na Ju-Es openu u Njujorku, još jednom dokazao da je najbolji teniser sveta
Mari: Novak se neće zaustaviti na broju 24, on je neverovatan!Getty © Clive Brunskill

Đoković je pre dva dana osvojio Ju-Es open, pošto je u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 6:3, 7:6 (7:5), 6:3 i tako stigao do 24. grend slem trofeja.

Mari kaže da će Đoković dominirati tenisom u narednim godinama.

"Na mladim teniserima je da guraju Đokovića i da ga prestignu. Međutim, ne izgleda da će se to dogoditi. Novak je dugo neverovatan igrač, kao Rodžer Federer i Rafa Nadal, to je dugovečnost i koliko dugo su svi to mogli da rade", rekao je Mari, prenosi Bi-Bi-Si.

Đoković je ove sezone osvojio Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, dok je u finalu Vimbldona poražen od Karlosa Alkaraza.

"Đoković je u nedelju dokazao da je najbolji igrač na svetu. Kao što sam već rekao na mladim teniserima je da napreduju i da ga prestignu. Mislim da se Novak neće zaustaviti na 24 grend slem trofeja."

Britanski teniser je naveo da će Alkaraz uskoro dostići Đokovićev nivo igre.

"Fizički, motivacija, da se neko poput Alkaraza još poboljša. Španac je neverovatan igrač, on je briljantan, ali raditi ono što Novak radi je drugačije. Nije isto kao kada to radite 15-20 nedelja godišnje kao što Novak radi, svaki put kada izađe na teren. Mislim da će Alkaraz uskoro dostići taj nivo, ali smatram da ovo nije poslednji grend slem koji će Novak da osvoji", zaključio je Mari.

image
VV inauguration
banner