Sport

Bartoli o Đokovićevoj (ne)popularnosti: Da je Amerikanac...

Sve je osvojio, postao najbolji igrač koji je ikada uzeo reket u ruke, a opet ne dobija dovoljno poštovanja
Bartoli o Đokovićevoj (ne)popularnosti: Da je Amerikanac...Getty © Elsa

Nekadašnja francuska teniserka Marion Bartoli izjavila je da Novak Đoković nije popularan kao njegovi najveći rivali zato što ne dolazi iz velike i bogate zemlje.

Šampionka Vimbldona iz 2013. godine, koja sada radi kao teniska analitičarka, u emisiji na televiziji "RMC" bez dlake je govorila o odnosu prema Novaku.

Srbin je osvojio 24 grend slema, oborio sve moguće rekorde, ali i dalje su od njega voljeniji i popularniji najveći rivali – Rodžer Federer i Rafael Nadal.

"Da je Novak Amerikanac – sa 24 grend slem titule, 39 mastersa, šest Završnih turnira, rekordom u broju nedelja na prvom mestu, najviše odigranih finala slemova – imao bi statuu u svakom gradu", počela je Francuskinja.

Ona je dodala da to ima veze samo sa činjenicom odakle potiče, što je razlog za manjak poštovanja sa kojim se susreće tokom čitave karijere.

"Nnjma, samo zato što je Srbin. To je veoma mala zemlja koja ima izuzetno burnu noviju istoriju", rekla je Bartoli i dodala:

"To je igrač koji je prošle godine dospeo na naslovne strane zbog apsolutno neverovatnog događaja. Otišlo se dalje od sportskih strana. Da igrač koji je osvojio najviše titula bude izbačen iz zemlje i pre odlaska bude smešten u pritvor. To je za 'Netfliksovu' seriju."

Za kraj, podvukla je da Đoković može da stane rame uz rame sa najvećim sportistima u istoriji, kao što su Majkl Džordan i Muhamed Ali.

"Može li da uđe u debate zbog rezultata i činjenice da je pobeđivao u tri različite decenije? Da, ali ne u smislu popularnosti", zaključila je Bartoli.

image