Sport

Novak ne učestvuje, ali Medvedev tvrdi: Peking kao da je jači od grend slema

Pred početak ATP turnira u Pekingu, prvog posle nekoliko godina pauze usled pandemije korona virusa, ruski teniser Danil Medvedev ističe da je kvalitet na ovom turniru daleko veći od nivoa kom pripada
Novak ne učestvuje, ali Medvedev tvrdi: Peking kao da je jači od grend slemaGetty © Clive Brunskill / Staff

Turnir u Pekingu pripada ATP seriji 500, ali na njemu se nalazi čak sedam od 10 najboljih igrača sveta.

Medvedev će već u prvom kolu igrati protiv odličnog Amerikanca Tomija Pola, u drugom kolu bi mogao na boljeg iz meča Endi Mari - Aleks Deminor, a potom su mogući rivali Stefanos Cicipas, Andrej Rubljov i drugi.

"Ponekad kraj sezone može biti komplikovan, kada se završe grend slemovi, morate da pronađete drugu motivaciju. Ovde smo svi konkurentni, motivacija za pobedom uvek postoji. Pred nama su još neki veliki turniri, tako da, što bolje odigrate na kraju sezone, bolje ćete početi sledeću. Motivacija je da pokušate da uradite sve to, da nastavite sebi da dokazujete da možete da osvajate velike turnire, titule, protiv velikih rivala", rekao je Medvedev.

Rus je kao drugi nosilac u suprotnom delu žreba od Karlosa Alkarasa, sa kojim bi mogao da se susretne tek u finalu.

"Mislim da ćemo, ako nedelju završimo međusobnim mečom, biti srećni, jer bismo obojica bili u finalu. To je dobar cilj, probaću da to ostvarim. Sa druge strane, ima dosta sjajnih igrača u žrebu. Veoma je teško, kao da je masters 1000 ili grend slem. Na neki način je jači od grend slema, gde nemate toliko komplikovanih rivala u prvoj rundi. Biće zanimljivo, retko se viđa ovako jak turnir iz serije 500. Videćemo razne rezultate kod nosioca, mnogi bi mogli da izgube već u prvom kolu", dodao je Danil Medvedev.

image