Sport

Šarapova otkrila kako je Đoković zaradio večeru sa njom

Jedna od najboljih teniserki svih vremena ima veoma dobar odnos sa Novakom Đokovićem
Šarapova otkrila kako je Đoković zaradio večeru sa njomGetty © Ryan Pierse

Marija Šarapova, petostruka grend slem šampionka i bivša prva teniserka na svetu, otkrila je anegdotu iz 2008. godine kada je morala da ode na večeru sa Đokovićem.

Novak i Šarapova su u to vreme ostvarili velike teniske uspehe, ali su uspeli da odvoje vreme i druže se malo i van terena.

"Oh Bože, imam zanimljivu priču o Novaku", počela je Šarapova u podkastu kod Rene Stabs koji je sniman pred finale Ju-Es opena.

"Sećam se da smo u to vreme osvojili svoje prve grend slem titule, bilo je to u vreme kada je on tek 'dolazio', kada se probijao u vrh i njegovo telo nije bilo na nivou njegovog tenisa."

Objasnila je kako je i došlo do dogovora za večeru.

"Igrali smo neku mini egzibiciju u Indijan Velsu. Ne sećam se šta je bila opklada, ali je rekao ako je dobije, onda moramo da idemo na večeru. Pristala sam da se kladim jer sam mislila da od večere svakako nema ništa. Pobedio je i rekao: "Idemo na večeru!", dodala je Ruskinja.

Ona je istakla i da je Novak tada imao zanimljivu molbu.

"Na večeri me je pitao i da se slikamo. To mi je bilo baš smešno. Sada ga poznajem jako dobro i neverovatno je videti koliko je strastven. Fascinantno je kako je dugovečan, u kojim godinama osvaja turnire. Neverovatno je kako se ophodi prema svom telu i kako se priprema, istakla je Šarapova.

image