Sport

Za najbolji rang u karijeri: Međedović pobedio Ševčenka u Astani

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Astani pošto je pobedio Rusa Aleksandra Ševčenka rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) za sat i 10 minuta
Za najbolji rang u karijeri: Međedović pobedio Ševčenka u AstaniGetty © Daniel Pockett / Stringer

Međedović je u prvom gemu meča napravio brejk i to mu je bilo dovoljno da osvoji prvi set. Potpuno isti scenario je viđen i u drugom setu, pa je srpski teniser stigao do plasmana među osam najboljih na turniru u Kazahstanu.

Već u prvom gemu je Međedović došao do dve uzastopne brejk lopte, Ševčenko je obe spasio, ali je srpski teniser izborio i treću briljantnim riternom pod noge, da bi isto ponovio i na brejk lopti, posle čega je forhend vinerom završio gem.

Hamad je izvrsno servirao i bez ikakvih problema je sačuvao stečenu prednost.

Na startu drugog seta Međedović pravi brejk – drop šotom je stigao do brejk lopte, a onda je 22-godišnji Rus odservirao duplu grešku.

Napredak na rang listi

Zahvaljujući ovoj pobedi mladi Pazarac je obezbedio 108. poziciju na rang listi, što mu je najbolji plasman u dosadašnjoj karijeri.

Izvukao se potom Hamad iz nevolje, kada je na 15-30 odigrao sjajan lob, da bi pri vođstvu 4:2 propustio dve uzastopne brejk lopte da reši meč.

Protivnik Međedoviću u četvrtfinalu biće četvrti nosilac turnira, Čeh Jirži Lehečka. On je prethodno pobedio Gerasimova sa 6:2, 7:6 (7-3).

Turnir u Astani igra se za nagradni fond od 1.017.850 dolara.

image