Sport

Alkaraz krenuo u pohod na Đokovićev tron - lako slavio na startu Pekinga

Šampion Vimbldona stigao je do prvog trijumfa u Kini, nakon što se u toj zemlji proteklih godina nisu igrali turniri usled pandemije koronavirusa
Alkaraz krenuo u pohod na Đokovićev tron - lako slavio na startu PekingaGetty © Fred Lee / Stringer

Karlos Alkaraz uspešno je započeo svoje prvo učešće na nekom turniru u Kini u karijeri, pošto je u prvom kolu savladao kvalifikanta Janika Hanfmana 2:0.

Španac je bio bolji od Nemca bez mnogo drame, po setovima 6:4, 6:3, čime je ostvario prvi trijumf od poraza u polufinalu Ju-Es opena od Danila Medvedeva.

Alkaraz je napravio čak pet brejkova na ovom susretu, pa se pitanje pobednika nijednog trenutka nije dovodilo u pitanje. Španac je tako započeo novi napad na prvo mesto na ATP listi u finišu godine.

Istina, on je i dalje jako daleko od Novaka Đokovića, svetskog broja jedan, pošto zaostaje čak 3.260 bodova, ali Srbina nećemo gledati na teniskim turnirima sve do mastersa u Parizu. Za to vreme, Alkaraz će posle Pekinga igrati i u Šangaju, ali i Bazelu, pa će imati značajno više prilika za osvajanje bodova, nakon što je prošle godine zbog povrede propustio ovaj deo sezone. 

Alkaraz će u drugom kolu Pekinga igrati protiv Italijana Lorenca Muzetija, koji je eliminisao Rusa Karena Hačanova.

image