Sport

"Novak je najbolji, ali je Federer najveći – stvara nešto u vazduhu gde god se pojavi"

Novak Đoković je ove sezone potvrdio da je najbolji igrač koji je ikada uzeo teniski reket u ruke, ali mnogima ti parametri nisu dovoljni
"Novak je najbolji, ali je Federer najveći – stvara nešto u vazduhu gde god se pojavi"Getty © Alex Grimm

Argentinac Gvido Pelja rekao je da je Đoković statistički najbolji teniser svih vremena, ali da ga to ne čini najvećim.

Pelja se je pre nekoliko sedmica objavio povlačenje i u jednom od obraćanja medijima upitan je da prokomentariše ko je GOAT (Greatest of all time).

Nije imao dileme i rekao je da je to Rodžer Federer.

"Elegancija, poštovanje, skromnost, to kako se kreće na terenu i van njega. Federer izgleda kao da ne ulaže nikakav napor – ne viče, ne slavi, ne znoji se", počeo je sada već bivši teniser.

"Kao da se ni ne kreće – on je imao anticipaciju, što je drugačije od toga da se ne kreće. Malo njih ima sposobnost da zna kuda će lopta. Ono što je Federer doneo u ovom sportu, niko nije."

Čovek koji je tokom karijere bio 20. igrač sveta, smatra da Švajcarac ima nešto što niko drugi u ovom sportu ne poseduje.

"Jedini je stvarao nešto u vazduhu gde god da se pojavi – teretana, svlačionica, restoran... To se ne dešava ni s Nadalom ni s Đokovićem. Uđe Rodžer i nema šanse da svi to ne primete. Najbolji u istoriji je Đoković, po mom mišljenju, kada gledamo statistiku, rang… Ali Federer je tenis", dodao je Pelja.

On je u karijeri osvojio jednu titulu, a najbolji rezultat na grend slemovima mu je četvrtfinale Vimbldona 2019. godine.

image