Sport

Šangaj ove godine bez Đokovića, ostali srpski teniseri saznali rivale

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković neće učestvovati na jedinom turniru iz serije 1.000 u Kini, ali će turnir i bez njega biti izuzetno jak
Šangaj ove godine bez Đokovića, ostali srpski teniseri saznali rivaleGetty © Kevin Lee / Stringer

Masters u Šangaju vraća se posle tri godine neigranja zbog pandemije virusa korona i u glavnom žrebu biće trojica srpskih igrača.

Laslo Đere započeće nastup u Šangaju protiv kvalifikanta, a već u drugom kolu ga čeka veoma težak posao.

U slučaju da prođe prvu prepreku, momak iz Sente igraće protiv Stefanosa Cicipasa koji je slobodan na startu. Ni to nije nemoguća misija za Lasla, pošto je Grk u katastrofalnoj formi – nedavno je izgubio u prvoj rundi takmičenja u Pekingu, što mu je bio peti poraz u poslednjih osam mečeva.

Dušan Lajović će odmah na startu imati zvučnog protivnika, biće to veteran Stan Vavrinka.
Pobednik ovog susreta već zna rivala u drugoj rundi, biće to Talon Grikspor, koji je kao 23. favorit slobodan na startu.

Možda i najzadovoljniji žrebom je Miomir Kecmanović, pošto je za rivala dobio malo poznatog Kineza. Junčaokete Bu je trenutno 187. teniser na svetu, ima 21 godinu i do sada je na ATP nivou odigrao samo jedan meč.

Trebalo bi Miša da lako završi posao, ali onda sledi mnogo teži izazov u vidu Sebastijana Korde.

Karlos Alkaraz je postavljen za prvog nosioca i on će turnir otvoriti protiv pobednika meča Nuno Borhes – Gregoar Barer.

Projektovano četvrtfinale mu je sa Tejlorom Fricom, dok su u toj polovini žreba, pored spomenutog Cicipasa (četvrti nosilac) još i Grigor Dimitrov, Karen Hačanov, Frensis Tijafo, Andrej Rubljov.

Drugi deo kostura predvodi Danil Medvedev, njega očekuje ili Kristijan Garin ili neko iz kvalifikacija, a potencijalno četvrtfinale donosi mu Janika Sinera.

Tu su još Holger Rune, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Aleks de Minor, Aleksander Zverev, Ben Šelton.

Masters u Šangaju na programu je od 4. do 15. oktobra, igra se za nagradni fond od 8.800.000 dolara i pobedniku će pripasti 1.000 ATP bodova.

image