Sport

Švajcarci pišu pred gostovanje u Beogradu: Jang bojs izgubio DNK

Novinari švajcarskog "Blika" imaju mnoga pitanja za trenera Jang Bojsa Rafaela Vikija
Švajcarci pišu pred gostovanje u Beogradu: Jang bojs izgubio DNKGetty © Jonathan Daniel / Staff

Igra šampiona Švajcarske ne podseća na onu od prošle sezone, zbog čega je trener Viki često na meti tamošnjih medija.

U najnovijoj analizi pred utakmicu sa Crvenom zvezdom u Beogradu (sreda, 21.00) novinar "Blika" Alajn Kunc postavlja pitanje kako će izgledati tim Jang bojsa na "vrućem gostovanju" u drugom kolu Lige šampiona.

Sistem sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, kako je Jang bojs igrao protiv Lajpciga u prvom kolu LŠ, nije se pokazao dobrim.

"Bio je to sistem koji nije pomogao protiv Lajpciga. Odbrana sa trojicom u poslednjoj liniji i dve "šestice" ispred. Sigurnost na prvom mestu, ali Nemci su ipak bili jednostavno previše dobri.

U osnovi, diskusije o sistemu nisu baš relevantne. Jer oni retko određuju tok igre, uvek su igrači ti koji popunjavaju sistem. Ipak, diskusija o formaciji je adekvatna u prvoj utakmici Lige šampiona i to iz dva razloga: zato što Rafael Viki nikada nije igrao sa ovim sistemom u svojih 57 utakmica na klupi Jang bojsa i zato što je osnovni DNK tima, koji je pet puta osvajao šampionat u poslednjih šest godina, bačen u more", piše u analizi "Blika" i za kraj se zaključuje:

"Očekuje se da Jang bojs protiv Crvene zvezde igra ofanzivno, ali i oprezno pred frenetičnim navijačima".

Utakmica drugog kola Lige šampiona između fudbalera Crvene zvezde i Jang bojsa igra se u sredu od 21.00 na stadionu "Rajko Mitić".

image