Sport

Crveno-beli: Pomešane emocije zbog rezultata i velika zahvalnica navijačima

Nezadovoljstvo – to je reč koja provejava u izjavi gotovo svakog fudbalera Crvene zvezde posle utakmice sa Jang Bojsom
Crveno-beli: Pomešane emocije zbog rezultata i velika zahvalnica navijačima© Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Šampion Srbije odigrao je nerešeno 2:2 (1:0) sa Jang Bojsom u utakmici u kojoj je prvo imao prednost, a onda i jurio zaostatak u finišu.

"Na kraju možemo da budemo zadovoljni što smo izborili bod, s obzirom na to da smo pred kraj meča postigli drugi gol", počeo je kapiten Aleksandar Dragović.

"Svaka čast momcima, borili smo se. Šteta što smo po drugi put primili gol na početku drugog poluvremena. To ne sme da nam se dešava, moramo da analiziramo zašto do toga dolazi. Kada se to desi u Ligi šampiona, odmah usledi kazna, moramo da učimo iz tih situacija."

Veruje štoper srpske ekipa da će crveno-beli biti nagrađeni za naporan rad na predstojećim utakmicama.

"Moramo i dalje da radimo, kao što smo do sad, da naporno treniramo i verujemo u naš tim. Bili smo bolja ekipa. Jang Bojs je pri rezultatu 1:2 imao dobru šansu, međutim, nisu dali gol. Nadam se da će nas Bog pogledati u narednim utakmicama."

Dragović je još jednom istakao važnost navijača i ponovo im se zahvalio.

"Hvala im, oni su naš 12. igrač. Potrebni su nam na svakoj utakmici, ne samo na mečevima Lige šampiona. Svaka im čast za ambijent. Nadam se da će i na sledećoj utakmici biti uz nas", dodao je iskusni štoper.

Mirko Ivanić imao je pomešana osećanja nakon susreta jer je svestan da je Zvezda pokazala bolju igru, ali da je isto tako bila vrlo blizu poraza.

"Malo nam je falilo... Ne možemo da budemo zadovoljni bodom, iako smo izjednačili u 88. minutu, ali da nam je neko ponudio remi pre početka utakmice, naravno da ne bismo prihvatili. Želeli smo pobedu, videli ste koliko smo napadali, ali je falilo malo i koncentracije i sreće, kao i agresivnosti u poslednoj trećini terena. Moramo da utvrdimo zbog čega nam se dešavaju padovi, te da se spremimo za ono što sledi", istakao je Ivanić koji je takođe pohvalio "delije".

Vladimir Lučić je ušao u drugom poluvremenu i bio jedan od najzaslužnijih što su se stvari na terenu promenile u korist našeg tima, ali ni on nije bio previše srećan.

"Nismo zadovoljni, želeli smo pobedu, to nam je bio cilj. Borili smo se, na kraju smo se izborili za bod. Međutim, mogu da kažem da sam zadovoljan svojim izdanjem, kao i (Aleksandra) Kataija, s obzirom na to da smo u istom minutu ušli u igru, ali bi bilo još bolje da smo pobedili", istakao je Lučić.

Žali mladi vezni fudbaler za propuštenom prilikom da se osvoje sva tri boda na domaćem terenu.

"Mislim da su fizički spremniji od nas, kao i da na to utiče i liga u kojoj igraju. Lakše bi se disalo da smo osvojili sva tri boda. Očekuju nas utakmice sa Lajpcigom, verujem da možemo da se izborimo za bodove."

Osman Bukari je ponovo bio strelac, upisao je i jednu asistenciju, pa je zasluženo proglašen igračem utakmice.

"Drago mi je što sam proglašen za igrača utakmice, ali zaista mi je krivo što nismo uspeli da pobedimo. Želeli smo trijumf, odigrali dobro, ali na kraju 2:2. Hvala navijačima što su došli u ovolikom broju i što su nam davali vetar u leđa tokom 90 minuta", zaključio je Bukari.

image