Sport

Junajted od katastrofe do čudesnog preokreta: Gubio do 94. minuta pa pobedio

"Crveni đavoli" su u samom finišu susreta ne samo izbegli peti poraz u Premijer ligi, već su i stigli do sva tri boda
Junajted od katastrofe do čudesnog preokreta: Gubio do 94. minuta pa pobedioGetty © Alex Livesey / Stringer

Fudbaleri Mančester junajteda umalo su doživeli još jedan bolan poraz ove sezone, pošto su u subotu na svom "Old Trafordu" protiv Brentforda gubili do 94. minuta, ali su na kraju ipak slavili - 2:1.

"Crveni đavoli" su u meču 8. kola Premijer lige bili na putu da dožive novi kiks, ali su golovi Skota Mektomineja u 94. i 97. minutu doneli preokret i velika tri boda.

Ekipa Erika ten Haga je od 26. minuta gubila posle pogotka Matijasa Jensena, a kada su svi videli njihov sedmi poraz u svim takmičenjima ove sezone, "đavoli" su na čudesan način stigli do trijumfa.

Nakon što su u Ligi šampiona na svom stadionu izgubili od Galatasaraja 2:3, a prošlog vikenda u Premijer ligi takođe na "Old Trafordu" od Kristal Palasa 0:1, sve je išlo ka "het-triku" poraza. Međutim, uprkos slaboj igri tokom većeg dela meča, Mektominej je bio spasilac.

U ostalim subotnjim utakmicama u Premijer ligi, Totenhem je na gostovanju savladao Luton 1:0, a Čelsi je bio bolji od Barnlija 4:1. Everton je savladao Bornmut 3:0 na "Gudisonu", dok je Fulam savladao Šefild junajted 3:1.

image