Sport

Haos u Italiji - sudija posramio koleginicu jednim potezom, preti mu suspenzija

U italijanskom fudbalu jedna od bitnijih tema ovih dana je i momenat uoči utakmice Serije A koji je privukao veliku pažnju na društvenim mrežama
Haos u Italiji - sudija posramio koleginicu jednim potezom, preti mu suspenzija© Twitter / screenshot / @FT_Italiano

Ružna situacija koja se dogodila uoči početka italijanskog šampionata između Sasuola i Lečea mogla bi da rezultira u suspenziji glavnog sudije.

Ipak, ne radi se o pogrešnoj odluci donetoj na terenu, već činjenici da je glavni arbitar Huan Luka Saki napravio skandalozan potez i odbio da se rukuje sa svojom asistentkinjom Frančeskom di Monte.

Sve se odigralo u tunelu pre izlaska igrača dva tima na teren. Saki je došao da se pozdravi sa ekipama pre izlaska na teren, što je uobičajen protokol. Prvo se pozdravio sa kapitenom Sasuola, a potom je pružio ruku asistentkinji.

Ipak, kada je i ona krenula da se pozdravi, on je ruku naglo povukao i izbegao pozdrav. Frančeska je ostala vidno zbunjena ovim potezom, dok je Saki u nastavku pružio ruku kapitenu Lečea.

Ovaj snimak je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama, a to je dovelo i do reakcije italijanskog saveza (FIGC) koji razmatra mogućnost da kazni sudiju Sakija jednom utakmicom suspenzije.

image