Sport

"Orlove" čeka pakao: Mađari rasprodali karte za tri i po sata za utakmicu sa Srbijom

"Puškaš arena" će biti krcata u subotu uveče na meču Mađarska - Srbija
"Orlove" čeka pakao: Mađari rasprodali karte za tri i po sata za utakmicu sa SrbijomGetty © Laszlo Szirtesi / Stringer

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 gostuje selekciji Mađarske u šestom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a kako javljaju tamošnji mediji 65.000 karata, što je ceo kapacitet "Puškaš arene", rasprodate su za samo tri i po sata.

Kako se navodi interesovanje za utakmicu je toliko da bi mogle da se napune barem još dve arene.

Osveta Piksija i njegovih đaka

Reprezentaciju Mađarske poslednjih godina prati izuzetan ambijent, narod voli da gleda i bodri nacionalni tim, ali ipak ovoliko interesevanje nije bilo zabeleženo.

Razlog za veliku zainteresovanost leži u tome što je Mađarska u junu u Beogradu slavila protiv Srbije, koja joj je glavni rival u kvalifikacionoj grupi, a svesni su da "orlovi" sada žele osvetu, ali i tri boda.

Koliko će u tome uspeti je druga priča. Srbija u Budimpeštu odlazi bez Dušana Vlahovića. Napadač Juventusa ima problem sa leđima zbog čega neće moći da igra ni protiv Mađarske, ali ni protiv Crne Gore tri dana kasnije na stadionu "Rajko Mitić".

S druge strane i Mađari će biti oslabljeni izostankom Vilija Orbana. Njihov  selektor Roland Šalai potvrdio je da neće moći da računaju na jednog od svojih najboljih pojedinaca.

"Srpski tim je prepun dobrih igrača i možemo sa njima da se nosimo samo ako budemo pravi tim. Izostanak Vilija Orbana je udarac za nas, jer je on naš ključni igrač, ali verujem da ćemo ga odmeniti na pravi način. Naneli smo Srbima bolan poraz u Beogradu, oni sad dolaze kod nas sa željom da se revanširaju. Samo ako budemo disciplinovani i posvećeni kao kada smo igrali kod njih, moći ćemo da dođemo do dobrog rezultata", rekao je Šalai.

Krcate tribine "Puškaš arene" biće njihov adut tvrdi prvi čovek nacionalnog tima Mađara.

"Probao sam da pomognem svakom ko mi je tražio kartu, ali za mene je najvažnije što će mi tu biti roditelji. Oni su mi najvažniji", zaključio je selektor Mađarske.

image