Sport

Dobar početak, pa najveći debakl u istoriji zemlje - "Orlići" poraženi 9:1 od Engleske

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, poražena je na gostovanju u Engleskoj rezulatom 9:1 (3:1), u utakmici drugog kola F grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
Dobar početak, pa najveći debakl u istoriji zemlje - "Orlići" poraženi 9:1 od EngleskeGetty © Michael Regan

Iako je dobro otvorila meč u Notingemu, Srbija je upisala najveći poraz u svojoj istoriji, što u seniorskoj, što u mlađim selekcijama.

"Orlići" su delom prvog poluvremena bili ravnopravni rival sa šampionom Evrope u svom uzrastu, ali kako je vreme odmicalo, menjala se slika na terenu.

Srbija je povela golom Vladimira Lučića u 27. minutu, a potom je usledio pravi "potop".

Prvo je posle velike greške golmana Srbije Veljka Ilića, Filodžen u 38. minutu doneo izjednačenje Engleskoj.

Delovalo je da bi se moglo otići sa nerešenim rezultatom otići na pauzu za poluvreme, ali je koncentracija mladih fudbalera Srbije opala u samoj završnici prvog dela.

Prvo je Delap u 42. minutu doneo preokret domaćoj selekciji, da bi u sedmom minutu nadoknade, Eliot pogodio za već tada velikih 3:1.

Dva primljena gola u samoj završnici, potpuno su oborili moral izabranicima Dušana Đorđevića.

U nastavku dva pogotka postigao je Madueke, u 53. i 59. minutu, još jednom je pogodio i Filodžen u 63. minutu, da bi u finišu, u 87. minutu Luka Subotić postigao autogol.

Mukama Srbije nije bilo kraja, pa su Rouv, i Eliot golovima postavili konačnih 9:1 za Englesku.

O tome o koliko se ubedljivom porazu i razlici u kvalitetu radi, govori i činjenica da je možda i najbolji pojedinac "orlića" bio golman Veljko Ilić, koji je primio čak devet golova.

Srbija je na startu kvalifikacija savladala Azerbejdžan 2:0, a naredni meč igra 16. oktobra u Severnoj Irskoj.

image