Sport

Ustaške pesme na utakmici u Osijeku, Hrvatska nastavlja sa ispadima

Iako se zbog navijačkih ispada, Hrvatska nalazi pod uslovnom kaznom UEFA, navijači "vatrenih" su protiv Turske u Osijeku pevali ustaške pesme
Ustaške pesme na utakmici u Osijeku, Hrvatska nastavlja sa ispadimaGetty © Lars Baron

Pored poraza od selekcije Turske od 1:0, koji je dodatno zakomplikovao "vatrenima" put na Evropsko prvenstvo, Hrvatska bi mogla imati još problema.

Deo navijača na stadionu u Osijeku, tokom meča pevao je ustaške pesme. 

Hrvatska je se od ranije nalazi pod uslovnom kaznom UEFA, nakon što se na "Rujevici" pojavila ustaška zastava.

Na utakmici protiv Turske, sa jednog dela tribina začule su se ustaške pesme, nakon čega je ostatak stadiona uputio zvižduke.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je nakon meča izjavio da nije čuo sporna navijanja.

"Neprimerena skandiranja? Nisam ništa čuo, ne mogu to da komentarišem", izjavio je Dalić.

Kako se nalazi pod uslovnom kaznom UEFA, Hrvatska bi mogla biti u problemu, a ostaje da se vidi hoće li i kako će reagovati evropska kuća fudbala.

"Ovo nije bilo jedino nedopustivo i kažnjivo skandiranje hrvatskih navijača. U 90. minutu skandirali su 'cigani, cigani', ogorčeni činjenicom da je engleski arbitar Entoni Tejlor poništio penal dosuđen Hrvatskoj posle intervencije VAR-a", navodi hrvatski portal "Indeks".

"Upravo zbog takvog skandiranja na kraju Lige nacija Hrvatska je uslovno kažnjena zatvaranjem stadiona. S obzirom na to da su navijači Hrvatske sada ponovili prekršaj, izvesno je da bi HNS mogao da bude kažnjen, tako da će Hrvatska naredni domaći meč igrati pred praznim tribinama. Tako bi Hrvatska u poslednjem kolu kvalifikacija, 21. novembra protiv Jermenije u Maksimiru, mogla da igra bez navijača za direktne kvalifikacije na Evro", dodaje hrvatski mediji.

image