Sport

Kapiten Švedske o prekinutoj utakmici: Igrači se ujedinili, nikome nije do fudbala u ovom trenutku

Kapiten fudbalske reprezentacije Švedske i član Mančester junajteda Viktor Lindelof, izjavio je da su
Kapiten Švedske o prekinutoj utakmici: Igrači se ujedinili, nikome nije do fudbala u ovom trenutkuGetty © Michael Campanella

Utakmica između Belgije i Švedske u okviru kvalifikacija, prekinuta je na poluvremenu, kada su fudbaleri saznali za tragične događaje u Briselu.

Kapiten Švedske Viktor Lindelof, izjavio je da su se igrači obe selekcije dogovorili da se utakmica ne nastavi.

"Želeo sam da porazgovaram sa igračima i da vidim kako se osećaju. Takođe, pričali smo i sa belgijskim fudbalerima. Objasnio sam im situaciju i jasno smo izneli stav da ne želimo da nastavimo meč", rekao je Lindelof.

"Bilo je igrača kojima su porodica i prijatelji bili u gradu ili na tribinama. Bilo je neophodno da znaju da su im najbliži dobro. Obezbeđenje na stadionu je radilo dobar posao", dodao je Šveđanin.

Selektor Švedske rekao je da njegovi izabranici nisu mogli da veruju šta se dešava.

"Došli smo u svlačionicu i dobili informacije. Nismo mogli da verujemo, zapitali smo se u kakvom to svetu živimo danas", rekao je Anderson.

Švedski stručnjak će napustiti klupu svoje reprezentacije, nakon završetka kvalifikacija, pošto je Švedska ostala bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

"Momci su počeli da pričaju o tome da se ne nastavi meč i 100 odsto smo se svi složili oko toga. Složili smo se mislim da nema poente završavati ovu utakmicu", dodao je selektor Švedske.

Kako je Belgija već obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo iz grupe F, a Švedska ostala bez šansi da se nađe na kontinentalnom šampionatu, pitanje je hoće li se meč uopšte nastavljati.

Rezultat u prvom poluvremenu bio je 1:1.

image