Sport

Brojni mediji već javljaju - Mesi je osvajač ovogodišnje "Zlatne lopte"

Informaciju da je Mesi već obavešten da će osvojiti ovogodišnje izdanje prestižne fudbalske nagrade "Zlatna lopta", preneli su brojni evropski i svetski mediji
Brojni mediji već javljaju - Mesi je osvajač ovogodišnje "Zlatne lopte"Getty © Aurelien Meunier

Što oni mediji koji su pouzdani, što oni koji to baš i nisu, preneli su istu vest: Lionel Mesi će osvojiti novu "Zlatnu loptu".

Katalonski "Sport" piše da je Mesi obavešten da će na ceremoniji dodele nagrade, biti izglasan za najboljeg fudbalera na svetu.

Govori se da je Mesi u trci za priznanje najboljeg igrača, pobedio Erlinga Holanda, napadača Mančester sitija.

Fudbalski portal "Gol", koji je među prvima objavio 2021. godine da je Mesi osvajač "Zlatne lopte", sada je unapred preneo informaciju da se "čeka i rekordna, osma".

Nekoliko španskih novinara na društvenim mrežama napisalo je da Mesi ima neki trofej da pokupi 30. oktobra u Parizu.

To se naravno odnosi na datum i ceremoniju koju "Frans fudbol" organizuje za dodelu svoje prestižne nagrade "Zlatna lopta".

Ukoliko se sva ta pisanja dokažu kao tačna, Lionel Mesi će oboriti mnoge rekorde.

Pored toga što će postati prvi fudbaler sa osam "Zlatnih lopti", Mesi će postati prvi fudbaler koji je osvojio ovo priznanje, a da nije član nekog evropskog kluba, pošto je omaleni Argentinac pojačao redove Inter Majamija u julu.

Pored osvojene titule na Svetskom prvenstvu u Kataru, Mesi će se tako dodatno "odvojiti" u poređenjima od Kristijana Ronalda, koji nije u užoj konkurenciji za "Zlatnu loptu".

Portugalac je tokom karijere osvojio pet ovih prestižnih priznanja.

image