Sport

Sitijev duo Alvarez-Holand hara Premijer ligom, Njukasl razbio Palas

U subotu od 16.00 časova, odigrano je pet utakmica u engleskom šampionatu
Sitijev duo Alvarez-Holand hara Premijer ligom, Njukasl razbio PalasGetty © Naomi Baker / Staff

Nastavljaju se smene na vrhu tabele Premijer lige! Totenhem je počeo subotu na toj poziciji, pobeda Liverpula nad Everton je tamo podigla ekipu Jirgena Klopa, a sada je na vrhu aktuelni šampion Mančester siti.

Puleni Pepa Gvardiole savladali su Brajton 2:1 na domaćem terenu i tako stigli do 21. boda, jednog više od Liverpula, ali i Totenhema i Arsenala, koji i dalje imaju jednu utakmicu manje.

Siti je slavio golovima u ranoj fazi meča, pošto je Hulijan Alvarez doneo prednost već u sedmom minutu, a Erling Holand ju je duplirao u 19. minutu. Brajton je preko Ansua Fatija uspeo samo da ublaži poraz posle slabe reakcije odbrane Sitija.

Za to vreme, Njukasl je potpuno razbio Kristal Palas - 4:0. "Svrake" su se primakle pozicijama koje vode u Ligu šampiona golovima Džejkoba Marfija, Entonija Gordona i Šona Longstafa u prvom poluvremenu, i Kaluma Vilsona u 66. minutu.

Brentford je savladao Barnli 3:0, Vulvsi su na gostovanju bili bolji od Bornmuta 2:1, dok je jedini remi viđen u Notingemu. Tamo su domaći Forest i novi premijerligaš Luton odigrali 2:2.

image