Sport

Sferopulos preuzeo Zvezdu i poručio: Možemo da napravimo velike stvari

Novi trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos, priznaje da mu je velika čast što je preuzeo šampiona Srbije i dodao da je uveren da crveno-beli ove sezone mogu da ostvare velike stvari

Sferopulos je u subotu potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, na čijoj klupi je zamenio Duška Ivanovića.

Novi trener šampiona Srbije je tokom dana stigao u Beograd, a već je odradio prvi trening sa ekipom.

"Vrlo sam počastvovan što sam trener Crvene zvezde, za mene je važno da budem deo porodice i ovom prilikom se zahvaljujem predsedniku kluba i menadžmentu koji su me dovel. Uzbuđen sam što ću da treniram ovaj tim. Možemo da uspemo, da ostvarimo velike stvari, ali samo zajedno - menadžment, igrači, navijači, koji su fantastični. Uzbuđen sam i nestrpljiv da krenu utakmice, da izgradimo tim, ali na terenu, tim svakako već imamo i da donesemo uspeh klubu", rekao je Sferopulos, preneo je beogradski klub.

On će na klupi Crvene zvezde debitovati na sutrašnjem meču četvrtog kola ABA lige protiv FMP-a u Železniku.

"Znamo kako da nastavimo u toku sezone, uradićemo dosta stvari, idemo korak po korak, ali najvažnije da igrači shvate šta želim od njih, ali da ne trpi naša igra u međuvremenu. Najvažnija stvar u ovom trenutku je da tim ostane zajedno, da se bori zajedno i da nastavi", zaključio je novi trener Crvene zvezde.

image