Sport

Lebron i Durent protivnici posle pet godina, Lejkersi preživeli vrelinu "sunca"

Posle skoro pet godina dvojica velikih prijatelja, ali i fantastičnih košarkaša, igrali su jedan protiv drugoga
Lebron i Durent protivnici posle pet godina, Lejkersi preživeli vrelinu "sunca"© Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Los Anđeles lejkersa zabeležili su prvu pobedu u novoj sezoni NBA lige, pošto su na svom terenu savladali Finiks rezultatom 100:95.

"Jezerdžije" su ostvarile trijumf nakon neuspeha na startu protiv aktuelnog šampiona Denvera, a ovaj duel ostaće upamćen i po jednom zanimljivom podatku.

Lebron Džejms i Kevin Durent, dvojica igrača koji su obeležili prethodnih petnaestak godina, prvi put su bili protivnici posle skoro pet godina.

Njih dvojica nikada nisu bili saigrači na klupskom nivou, ali su ih povrede i razne druge okolnosti sprečile da se često nadmeću na košarkaškom igralištu.

Uspešniji je bio "kralj" koji je predvodio svoj tim do preokreta i pobede.

Lejkersi su iskoristili činjenicu da je protivnik bio oslabljen neigranjem Devina Bukera i Bredlija Bila. Pokušao je Durent to da nadomesti, vukao Sanse, ali nije mogao sam.

Kada se umorio, domaćin je uspeo da se vrati iz minusa od 12 poena u poslednjoj četvrtini, a Džejms je sjajnim prodorom potvrdio pobedu.

Završio je meč sa 21 poenom, osam skokova, devet asistencija i po dve ukradene lopte i blokade, uz pet izgubljenih. Ipak, nije bio najefikasniji, pošto je Entoni Dejvis dominirao sa dabl-dablom (30 poena i 12 uhvaćenih lopti).

Durent je pružio maestralnu partiju koju je završio sa 39 poena (14/28 iz igre) i 11 skokova, ali nije imao pomoć saigrača. Gordon je bio sledeći na listi strelaca sa 15 poena.

U drugoj utakmici noćašnjeg programa, Demijan Lilard je predvodio Milvoki do pobede nad Filadelfijom.

image