Sport

Belingem već pokorio La Ligu i utišao Barselonu u najvećoj utakmici na svetu

Mladi Englez potvrdio zašto je od početka sezone najbolji igrač u Španiji i doneo pobedu svom timu u najvećoj utakmici na svetu
Belingem već pokorio La Ligu i utišao Barselonu u najvećoj utakmici na svetuGetty © Alex Caparros / Stringer

Golovima fantastičnog Džuda Belingema fudbaleri Real Madrida savladali su Barselonu u "El klasiku" posle preokreta, rezultatom 2:1 (0:1).

Belingem je bio dvostruki strelac i tako potvrdio da je u ovom trenutku ubedljivo najbolji igrač španske La Lige, ako ne i Evrope.

Momak koji ima samo 20 godina stigao je već do desetog pogotka u domaćem šampionatu, a uspeo je da obeleži i prvi "El klasiko" u kojem je nastupio.

Nije delovalo da će tako biti na "Monžuiku", koji je od samog starta bio "obojen" u note čuvenih "Rolingstonsa", gostiju na ovom derbiju.

Barselona je stigla do vođstva u ranoj fazi susreta, nakon što je Ilkaj Gundogan iskoristio lošu reakciju protivničke odbrane i iz prvog šuta savladao Kepu Arizabalagu.

Barseloni je pripalo prvo poluvreme, nedugo posle gola Fermin Lopez je pogodio stativu, a Ćavijeva ekipa držala konce igre u svojim rukama.

Bilo bi mnogo drugačije na kraju da je u prvom napadu u drugom poluvremenu umesto ponovo u stativu, lopta pogodila mrežu kada je glavom pokušao Inigo Martinez.

Međutim, "kraljevski klub" je u nastavku izašao mnogo hrabrije, što im je donelo rezultat – Belingem je u 68. minutu sjajnim udarcem sa 20 metara "probušio" Ter Stegena i izjednačio.

Karlo Ančeloti je napravio nekoliko izmena, koje su donele Realu prevagu na terenu, iako se ni Barsa nije potpuno predala.

Rezervista Robert Levandovski imao je jedan dobar pokušaj, Rafinja nekoliko konkretnih napada, ali je sva slava otišla u ruke nekadašnjeg igrača Birmingema i Borusije Dortmund.

U drugom minutu nadoknade Dani Karvahal je centrirao sa desnog boka, loptu je na putu do peterca zakačio Luka Modrić, a tamo je iz drugog plana utrčao Belingem i sproveo je u mrežu.

Doneo je trijumf i postigao 11. pogodak u 12. utakmici u svim takmičenjima ove sezone, a ima i tri asistencije.

Real je sada prvi na tabeli sa 28 bodova, koliko ima i njegov gradski rival Atletiko.

Katalonci su posle prvog neuspeha u La Ligi treći sa četiri boda manje.

image