Sport

Jokića niko ne može da zaustavi: Denver razbio Oklahomu, Micić i Pokuševski nemoćni

Košarkaši Denvera upisali su i treću pobedu na startu nove sezone NBA lige, pošto su u Oklahomi savladali domaću ekipu 128:95
Jokića niko ne može da zaustavi: Denver razbio Oklahomu, Micić i Pokuševski nemoćni© Tanjug/AP Photo/Nate Billings

U meču u kom su se na parketu našla trojica košarkaša, očekivano daleko najbolji bio je Nikola Jokić, koji je majstorskom partijom još jednom predvodio Nagetse.

Jokić je u meču u kom je Denver dominirao i tokom meča samo povećavao prednost proveo 30 minuta na parketu. Za to vreme je zabeležio 28 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Ponovo je najbolji košarkaš sveta bio izuzetno efikasan, sa čak 75% šuta iz igre, pogodivši čak 11/14 pri šutu za dva poena. Pomoć je imao i u Majklu Porteru junioru sa 20 poena, Džamalu Mareju i njegovih 19, dok su odlični bili i Pejton Votson sa 17 i Kristijan Braun sa 13.

U redovima Oklahome, Vasilije Micić je za 15 minuta upisao dva poena i tri asistencije, dok je Aleksej Pokušavski za isto vreme zabeležio jedan poen i jedan skok. Najbolji u Oklahomi bio je Čet Holmgren sa 19 poena, dok je Džejlen Vilijams ubacio 13 poena.

Denver sada ima skor 3-0 i naredni meč igra protiv Jute Džez, dok Oklahoma sa skorom 2-1 očekuje susret protiv Detroit Pistonsa.

image