Sport

Trener Čukaričkog: Najvažnije da je Serafimović dobro, on je biser srpskog fudbala

Mladi fudbaler "brđana" je doživeo ozbiljan udarac u glavu na meču protiv Vojvodine
Trener Čukaričkog: Najvažnije da je Serafimović dobro, on je biser srpskog fudbala© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Trener fudbalera Čukaričkog Igor Matić pružio je podršku mladom igraču beogradskog kluba Vojinu Serafimoviću, koji se povredio na nedeljnom meču 13. kola Superlige Srbije sa ekipom Vojvodine.

Serafimović i igrač Vojvodine Norman Kempbel su se sudarili glavama u finišu prvog poluvremena, a mladi fudbaler Čukaričkog je prevezen u Urgentni centar.

"Posle meča protiv Vojvodine, najvažnije je da je mali Serafimović dobro. Posle scene koja se dogodila, sve vreme nam je u glavama bilo to što se dogodilo krajem prvog poluvremena. Puna podrška za tog divnog momka, koji je biser srpskog fudbala i omladinski reprezentativac, pred njim je sjajna karijera. Najvažnije je u ovom trenutku da on bude dobro, a kad se vrati na teren siguran sam da će još jače i bolje raditi i da će njegova karijera ići samo uzlaznom putanjom", rekao je Matić, prenosi zvanični sajt Čukaričkog.

Utakmica između Čukaričkog i Vojvodine na kraju je završena bez pobednika, 2:2.

"Bila je dobra utakmica, ali ne i toliko kvalitetna. Viđeno je možda više kontakta i duela, agresivan je bio meč. Imali smo zaista mnogo pehova, posebno zbog činjenice da smo tek dva dana pre ovog meča završili utakmicu u Firenci. Definitivno nas mečevi u Evropi psihički i fizički mnogo troše i kad je tako onda nas hendikepi dotuku. Vranješ se povredio na zagrevanju, pa je Aleksa Janković izašao iz igre zbog povrede zadnje lože, potom i Serafimović posle strašnog sudara sa Kempbelom. Nerešen ishod je realan. Nikad nisam zadovoljan bodom, ali s obzirom na to protiv koga smo igrali i šta se sve dešavalo tokom utakmice, pa i pre samog meča, uz vođstvo Novosađana od 2:0, ipak moram da bude zadovoljan", poručio je Matić.

image