Sport

Mirotić: Želim da razobličim klevetu, nikada nisam sreo patrijarha

Jedan od najboljih evropskih košarkaša bio je na pragu prelaska u redove Partizana pre početka sezone, ali je odustao i završio u Olimpiji iz Milana
Mirotić: Želim da razobličim klevetu, nikada nisam sreo patrijarha© Alex Caparros / Stringer

Nikola Mirotić demantovao je na društvenim mrežama da je zbog patrijarha Porfirija odustao od prelaska među crno-bele.

Mirotić je letos napustio Barselonu posle transfer sage koja je umalo završila na sudu, potom se dogovorio sa Partizanom i preostalo je samo da dve strane potpišu ugovor, ali se to nije dogodilo.

Iako je sve bilo dogovoreno sa srpskim klubom, španski reprezentativac je završio u Milanu i otkrio da se suočavao sa pretnjama.

Trener Partizana Željko Obradović pre mesec dana je u intervjuu za "Nedeljnik" istakao da je Mirotić naišao na određene pritiske iz politike i crkve, pa je jedno od pitanja bilo da li ga je kontaktirao patrijarh Porfirije.

"Nikola nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve. Toliko znam. On to može da potvrdi", rekao je tada Obradović.

Ipak, Mirotić je takve priče demantovao objavom na Instagramu.

"Želeći da razobličim klevetu kojom se želi naneti šteta našoj Svetoj Crkvi i njenom patrijarhu, imam potrebu da izjavim da još uvek nisam imao čast da sretnem Njegovu Svetost patrijarha Porfirija niti da sa njim, direktno ili posredno komuniciram", napisao je.

"Nadam se da će mi se u bliskoj budućnosti ostvariti želja da ga lično upoznam i dobijem njegov blagoslov."

Mirotić je poznat prema dobrotvornim akcijama, prikupljanju pomoći Srbima na Kosmetu i donacijama Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Tokom karijere više puta odvajao je velike sume novca i za lečenje dece iz Srbije i Crne Gore.

image