Sport

"Plaćeniče, ti si samo Dolaruma": Golman PSŽ se valjao u novcu, navijači Milana ga ponizili

Navijači Milana ne praštaju ono što smatraju za izdaju, a u utorak uveče su se postarali da na svojoj koži to oseti i njihov nekadašnji golman Đanluiđi Donaruma
"Plaćeniče, ti si samo Dolaruma": Golman PSŽ se valjao u novcu, navijači Milana ga poniziliGetty © Marco Luzzani / Stringer

U meču Lige šampiona u kom je Milan na svom "San Siru" savladao Pari Sen Žermen 2:1 i dodatno zakomplikovao stanje na tabeli svoje grupe, veliku pažnju privukao je i potez navijača "rosonera".

Oni su za povratak Donarume sa PSŽ-om spremili svom nekadašnjem golmanu "paklenu dobrodošlicu", specijalno dizajniravši hiljade novčanica sa likom Donarume koga su nazvali "Dolaruma" - očigledno smatrajući da je Italijan zbog novca napustio Milan.

Kada je Donaruma stao među stative gola ispod južne tribine "San Sira", novčanice su poletele prema njemu. Iako je većina bila uklonjena, neke su ostale na terenu, pa je Italijan tokom meča "ležao u novcu" koji su mu navijači Milana pripremili. Na tim novčanicama se moglo videti i "mercenario", što je italijanska reč za plaćenika.

Donaruma je u Pari Sen Žermen prešao u leto 2021. godine, a sada je po povratku na stadion, na kom je stekao afirmaciju doživeo i poraz. "Grupa smrti" sada zaista i opravdava taj epitet, pošto na dva kola pre kraja sve četiri ekipe imaju šansu za prolaz dalje.

Borusija Dortmund je prva sa sedam bodova, Pari Sen Žermen ima šest, Milan pet, a Njukasl četiri boda.

image