Sport

Dončić je spektakl - 44 poena za razbijanje Hardenove družine: Dalas pobeđuje, a Luka bi da bude MVP!

Slovenački košarkaš je po 30. put u karijeri odigrao NBA meč u kom je zabeležio bar 40 poena, što su u njegovim godinama uspeli samo Majkl Džordan i Lebron Džejms
Autor: YouTube / NBA

Košarkaši Dalasa na spektakularan način su savladali ekipu Los Anđeles Klipersa u noći između petka i subote, pošto su na domaćem parketu slavili ubedljivo - 144:126.

Maveriksi su do još jedne pobede na startu sezone stigli posle briljantne partije Luke Dončića kojom je istakao kandidaturu da se ove sezone bori za naslov najkorisnijeg igrača NBA lige.

Dončić je dominirao protiv Klipersa sa 44 poena, šest skokova i šest asistencija, po čemu je bio ubedljivo najbolji pojedinac na meču. Ubacio je i čak šest trojki, terorisavši tim iz Kalifornije tokom čitavog susreta.

Dalas je meč u svoju korist prelomio neverovatnom drugom četvrtinom, u kojoj ne samo da su za 12 minuta ubacili 47 poena, već su i primili samo 18. Za Maverikse su odlični bili i Kajri Irving sa 27 i Tim Hardavej jujnior sa 17 poena.

U redovima Klipersa je Kavaj Lenard ubacio 26 poena, 17 je dodao Bouns Hajland, dok je novopridošla zvezda Džejms Harden dodao tek 14 poena. Ovo je Klipersima bio treći poraz na trećem meču sa Hardenom u timu, nakon njegovog velikog trejda iz Filadelfije.

Maveriksi sada imaju skor 7-2 i u Zapadnoj konferenciji od njih je bolji samo Denver Nikole Jokića. Klipersi su na 11. poziciji sa skorom 3-5.

image