Sport

Samo Srbi imaju lek za Dončića u NBA ligi

Slovenački superstar dominira u NBA ligi, ali ne može jedino protiv srpskih predstavnika u najjačem košarkaškom takmičenju
Samo Srbi imaju lek za Dončića u NBA ligi© Tanjug/AP Photo/Gareth Patterson

Košarkaši Toronta, koje sa klupe predvodi srpski stručnjak Darko Rajaković, savladali su u noći između srede i četvrtka ekipu Dalasa, rezultatom 127:116.

Reptorsi su odigrali odlično u Teksasu, utakmicu prelomili u trećoj i četvrtoj deonici i ostvarili važan trijumf protiv zahuktalog protivnika.

Rajaković je odlično pripremio taktiku i uspeo, koliko je to moguće, da zaustavi neverovatnog Luku Dončića.

Dončić je na terenu proveo više od 38 minuta i za to vreme postigao 31 poen, uz sedam skokova, osam asistencija i po četiri ukradene i izgubljene lopte.

Luka je samo na prvi pogled imao neverovatnu statistiku, ali je veoma loše šutirao iz igre. Rajakovićevi izabranici mu nisu dozvoljavali lake šuteve, pa je pogodio samo 11 pokušaja od 26. Za tri poena je bio katastrofalan, tek dva pogotka iz deset pokušaja.

Slovenački superstar dominira u NBA ligi, ali ne može jedino protiv srpskih predstavnika u najjačem košarkaškom takmičenju.

Tako je pre nekoliko dana Dalas poražen od Jokićevog Denvera u spektakularnom balkanskom derbiju, što su ekipi jedina dva neuspeha od početka sezone (uz šest trijumfa).

Kajri Irving je pokušao da mu pomogne sa 22 poena, pet više od Tima Hardaveja.

Na drugoj strani, goste je do pobede predvodio Paskal Sijakam sa 32 poena i 12 uhvaćenih lopti, Denis Šreder je dodao 18 poena, dva više od Trenta, dok je Barns završio sa dabl-dablom (14 poena, 14 skokova i sedam asistencija).

Reptorsi su posle nešto lošijeg početka sezone vezali dva trijumfa i sada se nalaze na osmom mestu Istoka sa skorom 4-4.

image