Sport

Jović gledao kako Bogdanović rešeta, ali se na kraju radovao pobedi

Kapiten reprezentacije Srbije pogodio je pet trojki, ali to nije bilo dovoljno za pobedu "jastrebova"
Jović gledao kako Bogdanović rešeta, ali se na kraju radovao pobedi© Tanjug/AP Photo/Mike Stewart

Košarkaši Majamija savladali su Atlantu kao gosti rezultatom 117:109 u utakmici NBA lige odigranoj u noći između subote i nedelje.

"Vrelina" je odnela pobedu na Floridu, uprkos odličnoj partiji Bogdana Bogdanovića, koji je u igru ušao sa klupe krajem prve četvrtine.

Bogdan je na parketu proveo skoro 29 minuta i za to vreme postigao 15 poena, uz tri skoka i jednu asistenciju. Kapiten Srbije je sve poene postigao šutevima za tri, pošto ih je pogodio pet iz 12 pokušaja.

Odmah po ulasku na teren ubacio je prvu, ali je Majami već tada vodio sa skoro 20 poena razlike, najviše zahvaljujući razigranom Bemu Adebaju.

Gosti su lako kontrolisali igru, odbijali svaki napad Hoksa, koji su najbliži povratku bili u trećoj četvrtini. Tada su zaostatak smanjili na sedam poena, ali je usledio odgovor Majamija i konačni trijumf.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je spomenut Adebajo sa 26 poena i 17 skokova.

Nikola Jović nije ulazio u igri, iako je bio u protokolu.

Za Hokse je Tre Jang postigao 27 poena, dok je Dežonte Marej dodao 23 poena i po pet uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja.

Atlanta je zabeležila drugi neuspeh u poslednje tri utakmice, pa sada zauzima peto mesto na tabeli Istočne konferencije sa skorom 5-4, koliko ima i Majami na mestu ispod.

image