Sport

Brazilac hvali Srbe: Veoma su "dosadni", Vlahović je pokazao kvalitet

Fudbaler Juventusa Danilo imao je šta da kaže o svojim klupskim saigračima Dušanu Vlahoviću i Filipu Kostiću, uoči okršaja na startu Svetskog prvenstva u Kataru.
Brazilac hvali Srbe: Veoma su "dosadni", Vlahović je pokazao kvalitetGetty © Daniel Apuy / Stringer

Ostalo je još pet dana do početka Svetskog prvenstva u Kataru, a polako se bliži i prva utakmica reprezentacije Srbije na Mundijalu. "Orlovi" su doputovali u Manamu pred prijateljski meč sa domaćim Bahreinom, a do prvog meča u Kataru ostalo je devet dana.

Tada će selekciji Dragana Stojkovića Piksija rival biti Brazil, verovatno i glavni favorit za osvajanje titule prvaka sveta. No, i u Brazilu dosta razmišljaju o Srbiji, a o tome je govorio njihov defanzivac Danilo.

Ovaj fudbaler Juventusa je saigrač Dušana Vlahovića i Filipa Kostića u torinskom velikanu, pa nije bilo dileme zbog čega su upravo njih dvojica bili predmet razgovora na konferenciji za medije.

"Vlahović je pokazao veliki talenat, svakim danom se razvija, evoluira. Još više će se afirmisati u Kataru, on je veoma opasno oružje reprezentacije Srbije. Ofanziva Srbije je veoma neugodna za odbranu rivala, napadaju kroz dubinu, fizički su veoma dosadni. I Kostić je tu, trebalo mu je nekoliko utakmica da uđe u dinamiku Juventusa, ali ima neverovatnu snagu u nogama, udarac i centaršut koji je veoma teško odbraniti. To je nešto što treba neutralisati, ukoliko mu se ostavi prostor i vreme da uputi udarac ili centaršut može da napravi mnogo problema rivalu, što smo mi u prvoj utakmici."

Naravno, Danilo se osvrnuo i na to da mnogi Brazil vide kao glavnog favorita za osvajanje titule prvaka sveta.

"Mnogo slušam o tome u klubu, mnogo čitam na tu temu i svi mi u reprezentaciji razumemo i prihvatamo odgovornost. Posle rezultata koje smo imali, pobedničkog niza i načina na koji smo igrali, sa ovim imenima, moramo da prihvatimo tu odgovornost, nemoguće je da skrenemo pogled. Ali uz Brazil, tu su i druge selekcije kvalitetnih igrača, na veoma visokom nivou. Draž takmičenja i jeste u neizvesnosti koja je na najvišem nivou u poslednje vreme. Nesporno je da smo jedan od favorita, ali ima i drugih ekipa sa sjajnim fudbalerima. Biće ovo veoma lepo takmičenje."

U Brazilu se dosta priča o tome da njihova reprezentacija u poslednje vreme nije često igrala protiv selekcija iz Evrope.

"To je tema o kojoj se raspravlja tokom ciklusa. Na sreću ili nesreću, mi smo Južnoamerikanci, nemamo mogućnost da učestvujemo u evropskim kvalifikacijama i da igramo protiv evropskih reprezentacija, što su svi tražili. Kako većina igrača dolazi iz Evrope, već su se navikli na tu ideju, na vrstu fudbala. Potreba da se igra protiv evropskog tima na pripremama nije toliko bitna. Zavisi od potrebe da se igra protiv drugih vrsta škola, ali pošto imamo mnogo igrača u Evropi dugi niz godina, razlika je mnogo manja. Naravno, ako Brazil izgubi od nekog tima iz Evrope na Svetskom prvenstvu, to će izaći na videlo i to je normalno. Ali mislim da smo više nego spremni da se suočimo sa bilo kojom reprezentacijom na svetu. Veoma smo dobro pripremljeni da se suočimo sa svim selekcijama", istakao je Danilo.

image