Sport

Partizanov heroj Ilić: Gol došao kad je bilo najpotrebnije, posvećujem ga porodici

Mladi fudbaler Partizana Mihajlo Ilić (20) rekao je, povodom pobedonosnog pogotka u sudijskoj nadoknadi protiv Čukaričkog za 2:1, da je prvenac u dresu crno-belih došao kad je bilo najpotrebnije, a gol je posvetio porodici

Delovalo je da će Partizan u 15. kolu Superlige, na svom stadionu odigrati nerešeno protiv ekipe Čukaričkog.

Tako nije mislio mladi Mihajlo Ilić, koji je u 96. minutu zatresao mrežu "brđana" i doneo crno-belima pobedu od 2:1.

Nakon meča, 20-godišnji fudbaler nije mogao da sakrije oduševljenje povodom pogotka.

"Utakmica je imala evropski intenzitet. Čukarički je dobra ekipa i ovo je bila dobra utakmica sa puno šansi. Ja sam danas iskočio u prvi plan i veoma mi je drago zbog toga, ali ko god da je to bio večeras - ne bi bilo bitno. Imao sam puno šansi, do sada sam na svakoj utakmici imao bar jednu, ali nije me htelo. Možda je došlo kad je bilo i najpotrebnije. Gol posvećujem porodici", rekao je mladi reprezentativac Srbije za klupski sajt.

Ilić je istakao da je utakmica protiv Čukaričkog bila zahtevna, ali dobra za njegovu ekipu.

"Najbitnija su tri boda. Krivo što smo primili taj gol, posle nekoliko uzastopnih utakmica bez primljenog gola, ali nema veze - važna su tri boda. Idemo na pauzu, da se dobro odmorimo, posle čega se vraćamo i spremamo za dalje", dodao je Ilić.

Gol za Čukarički postigao je Ilićev saigrač iz mlade reprezentacije Igor Miladinović.

"Čukarički ima dobre igrače. 'Džin' je postigao gol i drago mi je zbog njega. Profesionalac je i ovim putem mu čestitam".

Osvrnuo se Ilić i na savete koje dobija od trenera Igora Duljaja i kapitena Svetozara Markovića.

"Svaki vid podrške i kompliment znače, bilo da je od trenera ili saigrača. Svi, a posebno mi u poslednjoj liniji, se držimo zajedno i bodrimo jedan drugog. Kad dođe do greške, kad jedan pogreši - tu je drugi da ga ispravi", zaključio je Ilić.

image