Sport

Nema odmora ni za crno-bele, Partizan dočekuje Albu

Nastavlja se duplo kolo i za crno-bele, koji jedva da su imali vremena da se odmore nakon gostovanja u Minhenu
Nema odmora ni za crno-bele, Partizan dočekuje Albu© Dusan Milenkovic/ATAImages

Košarkaši Partizana dočekuju ekipu Albe u utakmici devetog kola Evrolige.

Partizan se vratio u Beograd iz Minhena, gde je pre dva dana izgubio od Bajerna rezultatom 94:85, a već sada ga očekuje novi bundesligaš.

Trener Željko Obradović rekao je da je u pitanju još jedan težak izazov i da nije bilo mnogo vremena za odmor.

"Naspavali smo se par sati, seli u avion i došli ovde na trening, jedini koji je mogući. Analiza prethodne utakmice i priprema za ono što nas čeka", rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

"Čeka nas ozbiljna utakmica, bez obzira na to što je Alba u ovom trenutku na toj poziciji na kojoj je, ali su većinu utakmica izgubili u samoj završnici. Znaju da igraju, igraju jednu specifičnu košarku, imaju istog trenera kao i prošle godine. Imali smo to iskustvo iz prošle godine, kada smo odigrali slabo prvu utakmicu, drugu mnogo bolje. Nadamo se da ćemo odigrati utakmicu svih 40 minuta dobro", zaključio je trener Partizana.

Novi igrač regionalnog šampiona Bruno Kaboklo očekuje više i od sebe i od tima.

"Nismo imali puno vremena da se odmorimo ili pripremimo, ali želimo da pružimo najbolje od sebe i budemo spremni da se borimo za svaku utakmicu. Imao sam neke greške u igri protiv Bajerna, pogledali smo video, iz treninga u trening sve više razumem svoju ulogu u timu i trudim se da to pružim", naveo je Brazilac.

Partizan ima tri pobede i pet poraza u Evroligi, dok je Alba na skoru 1-7.

"Novi dan i nova utakmica, moramo da izađemo sa drugačijim mislima, da se dobro pripremimo i da uradimo najbolje što možemo", izjavio je Partizana Pi Džej Doužer.

Utakmica u beogradskoj "Štark areni" počinje od 20.45.

image