Sport

Haos u Parizu pred meč Lige šampiona: Navijači upali sa bakljama u pab i napali Engleze

U ponedeljak uveče je došlo do sukoba navijača dva kluba, a snimci su se pojavili i na društvenim mrežama
Haos u Parizu pred meč Lige šampiona: Navijači upali sa bakljama u pab i napali Engleze© Twitter / screenshot / @FootbalIhub

Navijači Pari Sen Žermena i Njukasla potukli su se u ponedeljak uveče u Parizu uoči meča dva kluba u okviru 5. kola Lige šampiona, prenose francuski mediji.

Lokalni mediji navode da su navijači šampiona Francuske upali u jedan kafić u centru Pariza gde su se nalazile pristalice Njukasla. Navijači dva kluba su se gađali stolicama i tvrdim predmetima, a nije poznato da li ima povređenih.

Na društvenim mrežama su se pojavili i snimci na kojima navijači Parižana upadaju u kafić u kom se nalaze navijači Njukasla sa upaljenim bakljama i dimnim bombama. U sve se kasnije umešala i policija, ne bi li zaustavila nerede.

Francuski mediji podsećaju da su se navijači dva kluba sukobili u Engleskoj početkom oktobra kada je Njukasl u drugom kolu grupe F Lige šampiona na svom terenu pobedio PSŽ rezultatom 4:1.

Nova utakmica "svetaca" i "svraka" biće odigrana u utorak od 21.00 "Parku prinčeva" u Parizu. U drugom meču 5. kola grupe F, Milan će na svom terenu dočekati Borusiju Dortmund.

image