Sport

Zvezdine kalkulacije pred bitku za evropsko proleće: Šta je potrebno protiv Jang bojsa?

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak od 21.00 gostuju Jang bojsu u utakmici 5. kola grupne faze Lige šampiona, u utakmici koja bi lako mogla da odluči pitanje o plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope
Zvezdine kalkulacije pred bitku za evropsko proleće: Šta je potrebno protiv Jang bojsa?© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Ekipa Baraka Bahara će u Bernu pokušati da ostvari povoljan rezultat uoči same završnice takmičenja u grupi G, a znaju i kakva scenarija su moguća po tom pitanju.

Mančester siti i Lajpcig sa po 12 i devet bodova su se već plasirali u osminu finala Lige šampiona, ali sada se postavlja pitanje hoće li srpski ili švajcarski tim sa treće pozicije nastaviti takmičenje u Ligi Evrope.

I Zvezda i Jang bojs imaju po jedan bod, nakon remija 2:2 u Beogradu koji su međusobno odigrali. Ipak, crveno-beli imaju nešto bolju gol-razliku - "minus pet" spram "minus sedam" švajcarskog tima.

To znači da bi Zvezdi pobeda u Bernu obezbedila plasman u Ligu Evrope kolo pre kraja takmičenja i rezultati u poslednjem kolu ne bi bili važni. No, ako odigra nerešeno, Zvezda će i tako imati svoje šanse.

U tom slučaju bi oba tima imala po dva boda i nerešen međusobni skor, pa bi odlučivala gol-razlika. Na nju bi značajno mogli da utiču rezultati iz poslednjeg kola, kada Crvena zvezda bude ugostila Mančester siti, a Jang bojs bude gostovao Lajpcigu u Nemačkoj.

Da se ne bi oslanjali na rezultate u poslednjem kolu, zato će crveno-beli pokušati sve da već u večeras oko 23.00 časa proslave pobedu i obezbeđivanje "evropskog proleća".

image