Sport

Sudija iz Ronaldove noćne more deli pravdu Zvezdi i Jang Bojsu

Arbitar iz Holandije se našao u centru pažnje pre nekoliko godina zbog utakmice na stadionu "Rajko Mitić", a zbog koje je Kristijano Ronaldo potpuno pobesneo
Sudija iz Ronaldove noćne more deli pravdu Zvezdi i Jang Bojsu© Antonio Ahel/ATAImages

Holanđanin Dani Makeli biće glavni sudija utakmice petog kola grupe G Lige šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvezde, saopštila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Makeliju će pomagati sunarodnici Hesel Stegstra i Jan de Vris, dok će četvrti arbitar da bude Mark Nagtegal. U VAR sobi biće Holanđanin Klej Ruperti i Slovenac Nejc Kajtazović.

Utakmica između Jang Bojsa i Crvene zvezde biće odigrana u utorak od 21 sat u Bernu.

U drugom meču petog kola grupe G, Mančester siti će na svom terenu dočekati Lajpcig.

Mančester siti je prvi na tabeli grupe G sa 12 bodova, dok je Lajpcig drugi sa devet. Ova dva kluba izborila su plasman u osminu finala LŠ. Crvena zvezda i Jang Bojs su sakupili po jedan bod.

Dani Makeli je sudio prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona između Jang Bojsa i Crvene zvezde (2:2), koji je odigran u 21. avgusta 2019. godine Bernu.

U revanšu u Beogradu bilo je 1:1, a crveno-beli su izborili plasman u Ligu šampiona u sezoni 2019/2020.

Ipak, ostao je upamćen po tome što je delio pravdu na meču Srbije i Portugalije u kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, koji je završen rezultatom 2:2.

Taj duel je ostao u senci odluke holandskog sudije da ne prizna gol Portugalaca, jer je po njegovom mišljenju u samom finišu drugog poluvremena lopta nije prešla gol-liniju i tako je Srbija uspela da sačuva bod.

Ova odluka mnogo je iznervirala Kristijana Ronalda koji je pre kraja utakmice samoinicijativno napustio teren.

Makeli je posle priznao da je napravio grešku, a stradao je njegov pomoćnik koji je bio izbačen iz tima.

image