Sport

Bez srpskih košarkaša u borbi za NBA kup - poznati parovi četvrtfinala

Nakon mečeva u NBA ligi odigranih u noći između utorka i srede, poznato je kojih osam ekipa se plasiralo u četvrtfinale novog takmičenja najjače košarkaške lige sveta
Bez srpskih košarkaša u borbi za NBA kup - poznati parovi četvrtfinalaGetty © Cole Burston / Stringer

Takozvani NBA kup dobio je svoje četvrtfinaliste, a u nokaut fazi koja startuje 4. i 5. decembra neće biti nijednog srpskog košarkaša.

U prvom paru četvrtfinala igraće Los Anđeles Lejkersi protiv Finiks Sansa, nakon što su obe ekipe prošle dalje iz grupe A Zapad. Lejkersi su imali skor 4-0, a Sansi 3-1.

I grupe B Zapad dalje je prošao Nju Orleans, a Pelikanse u četvrtfinalu očekuje meč protiv Sakramento Kingsa, najbolje ekipe iz grupe C Zapad.

Na suprotnoj strani "kostura" nalaze se timovi iz Istočne konferencije. Milvoki Baks kao prvoplasirani tim grupe B Istok igraće protiv Njujork Niksa, drugoplasiranog iz iste grupe.

U poslednjem četvrtfinalu sledi duel Indijana Pejsersa, pobednika grupe A Istok, i Boston Seltiksa, pobednika grupe C Istok.

Nakon četvrtfinala 4. i 5. decembra, polufinala će se igrati 7. decembra, a veliko finale dva dana kasnije. Sve utakmice osim finalne računaju se i za skor regularnog dela lige, a polufinala i finale NBA kupa biće igrani u Las Vegasu.

image