Sport

Međedović pobedio u pet setova: Hamadu pripala drama na startu "Nekst džen" turnira

Hamad Međedović uspešno je startovao na ATP "Nekst džen" turniru u Džedi, pošto je u prvom kolu Crvene grupe savladao Aleksa Mikelsena 3:2
Međedović pobedio u pet setova: Hamadu pripala drama na startu "Nekst džen" turniraGetty © Adam Pretty / Staff

Po setovima je za srpskog tenisera bilo 4:2, 4:3, 3:4, 3:4, 4:3, pa je 110. igrač sveta sebe stavio u dobru poziciju da se plasira u polufinale turnira.

ATP "Nekst džen" turnir je nadmetanje naredne generacije tenisera, na kom nastupaju sedmorica najboljih igrača do 21 godine, uz jednog igrača koji dobija specijalnu pozivnicu.

Ove sezone na tom turniru nema Karlosa Alkaraza i Holgera Runea, pošto su se takmičili na Završnom mastersu u Torinu, kao ni Bena Šeltona, koji je odbio učešće - a sve to mogao bi da iskoristi Međedović.

Nakon dolaska u Džedu posle završnice Dejvis kupa u Malagi, Međedović je slavio u dramatičnom meču protiv Amerikanca. Pravila na ovom turniru se drastično razlikuju od uobičajenih ATP turnira.

Igra se na tri dobijena seta, ali svaki set se igra do četiri dobijena gema. Svaki put kada se dođe do 3:3 igra se klasičan taj-brejk do sedam poena na razliku. Pravila kažu i da publika može slobodno da se kreće tokom poena, igrači mogu da komuniciraju s trenerima preko slušalica sa mikrofonom tokom pauza, a postoje i različita vremenska ograničenja nakon svakog poena koja ubrzavaju igru.

Međedović se u tim novim pravilima dobro snašao, pa će u drugom kolu Crvene grupe u sredu igrati protiv Luke van Aša, koji je savladao Abedalaha Šelbaja. Ukoliko trijumfuje, Međedović će praktično osigurati mesto u polufinalu.

U drugoj, Zelenoj grupi, tokom prvog dana turnira, Artur Fis je savladao Luku Nardija 3:2, dok je Flavio Koboli bio bolji od Dominika Štrikera 3:1.

image