Sport

Tenis se na velika vrata vraća u Rusiju – trojica Srba uveličaće "Trofej Severne Palmire"

Spektakularna egzibicija biće održana u Sankt Peterburgu početkom decembra na kojoj će se pojaviti mnoga legendarna imena

Dušan Lajović i Laslo Đere, dvojica srpskih tenisera učestvovaće na egzibicionom turniru u Sankt Peterburgu, a pridružiće im se i Janko Tipsarević koji će igrati zajedno sa legendama belog sporta

Takmičarski deo sezone je gotov, ali mnogi teniseri neće dugo biti na odmoru zbog raznih egzibicija od kojih se jedna održava u Rusiji.

Srbija će imati čak trojicu predstavnika, a turnir nosi ime "Trofej Severne Palmire".

Teniseri i teniserke podeljeni su u dva tima.

"Lavove" predvodi čuvena Svetlana Kuznjecova, a u tom timu su Laslo Đere, Karen Hačanov, Aleksandar Ševčenko, Anastasija Potapova, Jasmin Paolini kao i Viktorija Tomova.

Tim "Sfingi" predvodi legendarni Nikolaj Davidenko, a sa njim su Dušan Lajović, Robert Bautista Agut, Adrijan Manarino, Veronika Kudermetova, Dajana Šnajedr i Julija Putniceva.

Na turniru će biti i teniseri i teniserke koji su završili karijere, a među njima i Janko Tipsarević. Takođe, organizatori su istakli da će pokušati da dovedu Rafaela Nadala i Simonu Halep, koja je trenutno suspendovana na četiri godine zbog pozitivnog doping testa.

Turnir se održava od prvog do trećeg decembra u Sankt Peteburgu, a ono što je glavno pitanje je hoće li ATP i VTA praviti problem s obzirom na to da nisu dozvolili da se teniski turniri održavaju u Rusiji.

"Trofej Severne Palmire" ne spada pod organizaciju ATP i VTA, pa zbog toga ne bi trebalo,a ne bi ni smelo da bude problema jer igrači nisu u obavezi da traže dozvolu za učešće na revijalnom turniru.

"Ovaj događaj nije povezan sa VTA i VTA ga ne podržava. Igrači se takmiče na VTA turu kao nezavisni izvođači i imaju opciju da učestvuju na izložbenim događajima bez kazne tokom i van sezone po sopstvenom nahođenju", navodi se u saopštenju VTA.

Dok se iz ženske teniske organizacije stavili do znanja da se neće mešati, ATP se nije oglašavao.

image