Sport

Alkaraz preti Đokoviću: Nećemo mu dozvoliti četiri slema i zlato u Parizu

Španac najavljuje još žešću borbu za najveće trofeje u 2024. godini
Alkaraz preti Đokoviću: Nećemo mu dozvoliti četiri slema i zlato u ParizuGetty © Clive Brunskill / Staff

Karlos Alkaraz je u 2023. godini osvojio Vimbldon i prekinuo višegodišnju vladavinu Novaka Đokovića, osvajao je i masters turnire i okončao je sezonu na drugoj poziciji na ATP listi.

Ipak, kao da se od Španca očekivalo da učini i više, pošto je imao slab finiš sezone, a na dva grend slema je takmičenje završavao u polufinalima. No, Alkaraz ima pregršt samopouzdanja i veruje da će naredne sezone uspeti da dodatno napreduje.

On je u Meksiku izjavio da je na njemu i drugim teniserima da spreče Đokovića da u 2024. godini ostvari "zlatni slem" i bude pobednik sva četiri grend slema i Olimpijskih igara.

"Novak je rekao da će ići da osvoji sve slemove i zlato u Parizu. Ali, mi smo tu da ga sprečimo u tome. Prvi deo sezone za mene je bio spektakularan, ali posle Vimbldona sam imao negativan period. Mislim da je to normalno i da moram da učim iz takvih situacija", rekao je Alkaraz u Meksiku, gde ga očekuje revijalni susret sa Tomijem Polom.

Španac uz to najavljuje još bolju predstojeću sezonu.

"Svako ko me kritikuje, neka pripremi svoj TV uređaj i spremi se za 2024. To će biti godina sa dosta dobrog za mene, biću pun energije, treniraću kao nikad do sada da se borim da budem još bolji nego u ovoj sezoni. I dalje sam isti dečko, popularnost nije promenila moju ličnost. Na mene nisu uticala ni sva ta poređenja sa Rafom i Rodžerom. Gledam da sve to ostavim sa strane i fokusiram se na moj put", istakao je Alkaraz.

image