Sport

Emotivan dan za Partizan – u Beograd stižu Lesor i Obradovićev PAO

Košarkaši Partizana od 20.45 časova dočekuju ekipu Panatinaikosa u 11. kolu Evrolige
Emotivan dan za Partizan – u Beograd stižu Lesor i Obradovićev PAO© Dusan Milenkovic/ATAImages

Crno-beli započinju možda i najvažniji mesec u pokušaju da se približe ekipama koje se nalaze na mestima koje vode u doigravanje.

Željko Obradović izjavio je pred utakmicu da je njegov tim svestan protiv koga igra i da je atinski klub kvalitetna ekipa.

"Panatinaikos za mene uvek specijalna utakmica kad igramo protiv njih, a razlozi su poznati. Ekipa koja ima najveće moguće ambicije, napravili su takav roster i svi ljudi iz kluba, počev od trenera, pričaju da su im ambicije najmanje Fajnal-for. Tako da smo svesni protiv koga igramo", izjavio je Obradović koji je pet puta pokorio Evropu sa grčkim velikanom.

Duel će biti i vrlo emotivan za domaće navijače, čiji se ljubimac Matijas Lesor, prvi put vraća u Beograd od odlaska u Atinu.

"Panatinaikos je jak tim, imaju veoma dobre igrače. Jedan koji dolazi sutra je bio sa nama, to je Matijas kog jedva čekamo da vidimo. Janis zbog povrede ne dolazi. Utakmica će biti jako dobra. Biće puno navijača, biće zanimljivo za igranje naročito nakon onakve pobede protiv Borca", naveo je Alen Smailagić.

"Zeleni" će biti veliki favoriti i zbog činjenice da Partizan i dalje ima velikih problema sa povređenim igračima.

"Ovo je Evroliga, mnogi jaki timovi su dolazili u 'OAKA arenu' da odigraju tešku utakmicu, a sada je red da odigramo jednu od tih mečeva na gostovanju. Najvažnije je da sprovedemo našu strategiju na terenu", kazao je trener Panatinaikosa Ergin Ataman.

"Partizan je veoma dobar tim sa odličnim trenerom kao što je Željko Obradović, ali za sada izgleda da imaju problema, posebno u poslednjih nekoliko utakmica. Znamo da im je nedostajao Kevin Panter, važan igrač koji će igrati protiv nas. Biće to teška utakmica, nadam se da nećemo imati povrede pre utakmice."

Trener Panatinaikosa je istakao da njegov tim mora da bude oprezan na mečevima van Atine.

"Moramo da budemo oprezniji, da ne grešimo i da više kontrolišemo tempo. Veoma je važno da dobijete neku utakmicu u gostima ako želite da završite u prva četiri ili u prvih šest u Evroligi na kraju sezone.

On je govorio i o treneru Partizana Željku Obradoviću.

"Ovo je veliki izazov za naš klub jer Obradović ima dugu istoriju sa Panatinaikosom u Evroligi. Dok sam u Turskoj vodio Galatasaraj i Efes igrao sam protiv Obradovića, koji je bio na klupi Fenerbahčea. Sada sam ja u Panatinaikosu, a on u Partizanu. Daćemo sve od sebe. Treneri su veoma važni, ali igrači dobijaju ili gube mečeve", zaključio je Ataman.

Šampion ABA lige trenutno zauzima 13.poziciju sa četiri pobede i šest poraza, dok je PAO četvrti sa skorom 6-4.

image