Sport

Sferopulos: Evroliga je kao maraton, protiv Efesa hoćemo napredak

Crveno-beli su upisali samo tri trijumfa u ovoj sezoni Evrolige i grčki stručnjak želi da se taj učinak poboljša
Sferopulos: Evroliga je kao maraton, protiv Efesa hoćemo napredak© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos pred utakmicu sa Efesom u Evroligi rekao je da ekipa želi da napreduje i igra bolje, posebmno jer je elitno takmičenje kao maraton.

Crveno-beli imaju skor 3-7, a u petak od 20.00 časova u Beogradskoj areni dočekuju tursku ekipu u 11. kolu Evrolige.

"Oni imaju veoma iskusne igrače i za mene to što imaju nekoliko odsutnih košarkaša zbog povreda neće promeniti način na koji pripremamo utakmicu. Imaju oni mnogo solucija i načina na koji mogu da pokriju njihovo odsustvo. Znaju vrlo dobro kako se igra na vrhunskom nivou i zato moramo da budemo koncentrisani, pogotovo u odbrani, jer imaju igrače koji su veoma aktivni i 'mogu da te ubiju'. Sa druge stane, ofanzivno moramo da igramo pametno", istakao je grčki stručnjak.

Prema njegovim rečima, Evroliga je, ipak, jako dugačko takmičenje i ekipa hoće da napreduje i igra bolje.

"Ni mi nismo srećni zbog poraza u prethodnim utakmicama i moramo da budemo jaki i spremni da igramo svaku utakmicu, i sledeću i sledeću. Ali, sada je naš glavni prioritet da protiv Efesa odigramo dobru utakmicu. Ne znamo još da li će Branko Lazić da igra, počeo je da trenira, odradiće i trening sa kontaktom i u petak ujutro ćemo odlučiti da li će igrati ili neće. Adam Hanga još ne trenira, a Šabaz Nejpir će još dugo morati da nosi zaštitnu masku", zaključio je Sferopulos.

image