Sport

Junajtedov "autogol" - velikan zabranio novinare koji su pisali o Ten Hagovim mukama

Engleski velikan Mančester junajted zabranio je četvorici poznatih novinara da prisustvuju konferenciji za medije menadžer tima Erika ten Haga uoči utakmice 15. kola Premijer lige protiv londonskog Čelsija, prenosi "Dejli mejl"
Junajtedov "autogol" - velikan zabranio novinare koji su pisali o Ten Hagovim mukama© YouTube / screenshot / RedDevilsTV

Pojašnjava se da klub nije dozvolio da uđu novinari "Skaj sportsa", "Mirora", "I-Es-Pi-Ena" i "Mančester ivning njuza". Oni su, kao i drugi mediji, objavili da se Ten Hagu ozbiljno "drma klupa" u Mančesteru, kao i da je Holanđanin izgubio poverenje većine svlačionice i da bi zbog toga uskoro lako mogao da ostane bez posla.

Tako nešto Junajted nije ni demantovao niti je stao u podršku svog trenera, već su rešili da se obračunaju s medijima, uz to ponudivši šturo objašnjenje zbog čega su rešili da zabranjuju pojedinim novinarima pristup konferenciji za medije.

"Preduzeli smo mere protiv nekoliko publikacija, ne zbog objavljivanja članaka koji nam se ne sviđaju, već zbog toga što nismo kontaktirali klub da nam daju priliku da komentarišemo, osporimo ili kontekstualizujemo informacije", stoji u saopštenju kluba.

U medijima se pisali i da su igrači "crvenih đavola" zabrinuti zbog isključenja Džejdona Sanča iz tima, a navodno su mnogi nezadovoljni stilom igre i smatraju da previše trče i treniraju. Ten Hag je u Mančester junajtedu od leta 2022. Pod njegovim vođstvom tim je osvojio Liga kup Engleske prošle sezone.

Posle 14 kola Mančester junajted je na sedmom mestu na tabeli engleskog šampionata sa 24 boda. U Ligi šampiona posle pet kola zauzimaju poslednje mesto u grupi, sa minimalnim šansama da se plasiraju u osminu finala iz grupe u kojoj su još i Bajern Minhen, Kopenhagen i Galatasaraj.

image