Sport

Emotivni Benzema potvrdio lošu vest: Nikada nisam odustajao...

Prva zvezda reprezentacije Francuske Karim Benzema neće biti učesnik predstojećeg Mundijala.
Emotivni Benzema potvrdio lošu vest: Nikada nisam odustajao...Getty © Franck Fife

U nedelju startuje Svetsko prvenstvo u Kataru i spreman je kompletan vodič kroz turnir, ali na ovom takmičenju neće biti zvanično najboljeg fudbalera sveta.

Karim Benzema neće moći da pomogne svetskim prvacima Francuzima da odbrane trofej osvojen u Rusiji pre četiri godine, a napadač Real Madrida je u emotivnoj objavi na društvenim mrežama otkrio kako se oseća.

Benzema je nedavno osvojio prvu Zlatnu loptu u karijeri, potvrdivši njegovu dominaciju svetskim fudbalom u protekloj sezoni, ali ga je povreda mišića odvojila od sna da možda i osvoji titulu prvaka sveta sa nacionalnim timom.

"Nikada u životu nisam odustajao, ali večeras moram da razmišljam o timu kao što sam uvek činio, pa mi razum govori da prepustim svoje mesto nekome ko može da pomogne našoj reprezentaciji da ostvari uspeh na Svetskom prvenstvu. Hvala vam na svim porukama podrške", napisao je 34-godišnji centarfor.

Biće ovo tek treći put u istoriji da osvajač Zlatne lopte propusti Mundijal u godini kada je dobio prestižnu nagradu. Prethodno se to desilo Alfredu di Stefanu 1958. i Alanu Simonsenu 1978. godine, ali obojici zbog toga što njihove selekcije nisu uspele da se plasiraju na završni turnir.

image