Sport

FIFA preti Brazilu izbacivanjem iz svih takmičenja - država se meša u fudbal

Fudbalski savez Brazila mogao bi da bude suspendovan od strane FIFA, pošto im prete kazne zbog izbora novog predsednika te organizacije
FIFA preti Brazilu izbacivanjem iz svih takmičenja - država se meša u fudbalGetty © Francois Nel / Staff

Brazilskom savezu je iz Međunarodne fudbalske federacije stiglo upozorenje zbog potencijalnog mešanja države u pomenute izbore.

FIFA je u otvorenom pismu jasno poručila da Brazilu prete sankcije ukoliko se to mešanje obistini, što bi moglo da dovede i do isključivanja Brazila iz međunarodnih takmičenja, kako klupskih tako i reprezentativnih.

"To će takođe značiti da službena lica, timovi i klubovi FS Brazila više neće moći da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, sve dok je suspenzija na snazi", stoji u poruci FIFA.

Na mestu predsednika FS Brazila do sada je bio Ednaldo Rodriges, a njegov naslednik biće izabran u januaru 2024. godine.

Rodrigesu je sud u Rio de Žaneiru ranije ovog meseca oduzeo mesto predsednika saveza, na kom je bio od avgusta 2021. godine, što je i bio povod za FIFA da reaguje.

Inače, Rodriges je bio i veliki zagovornik da selektor Brazila postane Karlo Ančeloti, ali je sada velika nedoumica da li će se tako nešto ostvariti.

image