Sport

Partizan predstavio kalendar - Mijailović govorio o Meliju, Avramović o povratku na teren

Košarkaški klub Partizan promovisao je kalendar za 2024. godinu
Partizan predstavio kalendar - Mijailović govorio o Meliju, Avramović o povratku na teren© Dusan Milenkovic/ATAImages

Pre promocije kalendara pušten je film o uspesima kluba iz prethodne sezone.

"Sedmi put se obraćam sa ovog mesta, sedam godina je velika čast voditi ovaj klub. Kad se setim iz kog ponora smo krenuli, plače mi se. Sa druge strane, uspeli smo da klub oporavimo i vratimo na veliku scenu, da napravimo nešto veliko. Osvojili smo ABA ligu posle 10 godina, ušli među osam u Evroligi, imali najveću posetu u Areni i dobili velike pohvale i priznanja od Evrolige. Hvala navijačima i svim ljudima koji su uz klub i verujemo da će i 2024. godina biti uspešna za nas", rekao je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

Promociji je prisustvovao trener Željko Obradović, kao i kapiten Kevin Panter i ostali prvotimci kluba.

Među brojnim gostima i prijateljima kluba bio je i trener fudbalera Partizana Igor Duljaj.

Mijailović je rekao da u klubu nikada nije bilo priče o dolasku italijanskog igrača Nikola Melija, o čemu se spekulisalo u beogradskim medijima.

"Mi u klubu nikada nismo razgovarali o Meliju. U ovom trenutku nemamo nikakav plan za sledeću sezonu. Pre svega bih želeo da produžimo saradnju sa momcima koji ističu ugovor, a kojima je stručni štab zadovoljan. Nikada nije bilo priče o Meliju i ne možemo da platimo taj astronomski ugovor koji se pominje. Smit je tek došao, ne znam šta da očekujem. Kao potencijalno pojačanje ga je izabrao stručni štab. Verujem da su dobro odabrali kao sa celom ekipom. Zaista verujem u ono što rade naš stručni štab i sportski sektor", istakao je Mijailović.

Dodaje da je siguran da igrači i svi zaposleni u klubu uvek daju sve od sebe.

"Imate situaciju gde smo dobijali u Kaunasu, na terenu gde je jako teško pobediti, takođe u Valensiji. Izgubili smo u Madridu olako, a dobili smo ih dve prošle sezone. A onda imate situaciju da izgubimo u Zadru. Šta nam to govori? Jednostavno dolaze takvi trenuci, dobijate bolje, a gubite od slabijih. Nije uvek pravilo, kao što piše na papiru, da budžet pobeđuje. Poručio bih navijačima da ne sude stručnom štabu i igračima prema jednoj ili dve izgubljene utakmice. Hajde da završimo sezonu, posložimo kockice", zaključio je Mijailović.

Dobre vesti je podelio i košarkaš Aleksa Avramović - da skočni zglob koji je povredio nema vitalnih oštećenja i da će uskoro biti na terenu.

"Dobro je noga, počeo sam da hodam pre nedelju dana. Bilo je bolno u tom prvom periodu, ali Bogu hvala nemam nikakvih vitalnih oštećenja, tako da ću biti uskoro na terenu. Kad će to biti zavisi od medicinskog tima i lekara, ali se nadam da ću uskoro biti na terenu", istakao je Avramović.

image