Sport

Novi problem za Junajted - Onana odlazi usred sezone zbog reprezentacije?

Nije ga bilo na Mundijalu u Kataru, a sada bi mogao da opet bude u nacionalnom timu
Novi problem za Junajted - Onana odlazi usred sezone zbog reprezentacije?Getty © Stu Forster / Staff

Golman Mančester junajteda Andre Onana nalazi se na spisku reprezentacije Kameruna za predstojeći Kup afričkih nacija, koji će biti održan u Obali Slonovače od 13. januara do 11. februara naredne godine.

Onana se povukao iz reprezentacije Kameruna krajem prošle godine posle Svetskog prvenstva u Kataru posle sukoba sa selektorom nacionalnog tima Rigobertom Songom.

On tada nije bio deo tima koji je igrao i protiv reprezentacije Srbije. Ipak, Song je u septembru vratio golmana Mančester junajteda u nacionalni tim.

Britanski mediji navode da će Onana posle razgovora sa čelnicima Mančester junajteda odlučiti da li će braniti za Kamerun na Kupu afričkih nacija. Song je saopštio da računa na 27 igrača, a Kamerun će igrati u grupi C sa Senegalom, Gvinejom i Gambijom.

Na spisku se nalaze:

  • Golmani: Fabris Ondoa, Andre Onana, Devis Epasi, Simon Ngapanduenbu.
  • Odbrana: Darlin Jongva, Kristofer Vu, Nuhu Tpolo, Malkolm Bokele, Omar Gonzalez, Žunior Baptist Čamadu, Harold Mukudi, Žan Šarl Kasteljeto, Enco Čato.
  • Sredina terena: Andre-Frank Zambo Anguisa, Benjamin Eliot, Olivije Nčam, Olivije Kemen, Ivan Neju, Vilfrid Natan Duala.
  • Napad: Karl Toko-Ekambi, Faris Pemi Mumbanja, Leonel Kristijan Ateba Mbida, Klinton Nžije, Vensan Abubakar, Frank Magri, Žorž Kevin Nkudu, Fransoa Režis Munje.

image